Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ:Ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ξεκινάει αύριο, Πέμπτη, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων.
Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός αποτελεί βασικό εργαλείο στη συνολικότερη προσπάθεια διαχείρισης του χρέους των επιχειρήσεων και συνδέεται
με την αναδιάρθρωση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.
Επί της ουσίας, ο μηχανισμός θα ευνοήσει το «ξεσκαρτάρισμα» και τη συγκέντρωση της πίτας, αφού προϋπόθεση για τη ρύθμιση των χρεών είναι να χαρακτηριστεί «βιώσιμη» η επιχείρηση.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τις 9:00 το πρωί να εισέρχονται στην πλατφόρμα (μέσω της υπερ-σύνδεσης που υπάρχει στον διαδικτυακό χώρο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr) και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον Μηχανισμό.
Ένα πλήρη οδηγό σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).
Ο οδηγός (http://www.hba.gr/info/OutOfCourtWorkout) αφορά κάθε πτυχή του εξωδικαστικού μηχανισμού: από τα βασικά στοιχεία τις διαδικασίας και τις προϋποθέσεις υπαγωγής, την υποβολή αίτησης εκ μέρους του οφειλέτη και την εξέλιξη της διαδικασίας καθώς και την κατάρτιση της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών και τους κανόνες που τη διέπουν.