Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη-Σύσκεψη ΠΑΣΕΒΕ:«Πλατιά εξόρμηση στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ το επόμενο τρίμηνο»(ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ στη σύσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη συζήτησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την εφαρμογή παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Έθεσε τον προγραμματισμό της δράσης που θα προτείνουν οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων για το επόμενο διάστημα.
Σε αυτά τα πλαίσια η ΠΑΣΕΒΕ θα προχωρήσει το επόμενο
τρίμηνο σε πλατιά εξόρμηση στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων με στόχο:
  • Να αναδειχτούν οι αιτίες των προβλημάτων και η αναγκαιότητα σύγκρουσης με την πολιτική που μας οδηγεί στον αφανισμό.
  • Να δυναμώσει η πάλη και ο προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
  • Να καταγγελθεί ακόμα πιο δυνατά η επιζήμια για τους αυτοαπασχολούμενους τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ - ΓΣΑΕ.
  • Να δοθεί ώθηση στη μαζικοποίηση των σωματείων, στο τράβηγμα στη δράση νέων συναδέλφων και το ζωντάνεμα της λειτουργίας τους.
Το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ θα οργανώσουν ένα πλατύ άνοιγμα στο χώρο των επαγγελματιών - βιοτεχνών - μικρών εμπόρων - αυτοκινητιστών - συνταξιούχων και θα επιδιώξουν να γίνει μια πλατιά συζήτηση με βάση το κείμενο των θέσεων που επεξεργάστηκε η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και θα μπει για συζήτηση σε εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων».
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ