Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ:Ετοιμες για υπογραφές οι πρώτες συμβάσεις

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση την παράδοση των εγχώριων πηγών υδρογονανθράκων σε ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους, την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης επαναλαμβάνει το «πολύ σημαντικό ενδιαφέρον» που υπάρχει από ξένες εταιρείες να προχωρήσουν σε έρευνες για την εξεύρεση κοιτασμάτων στη χώρα μας. 
Οπως ανακοινώθηκε προχτές,
μεθαύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υπογραφή των Συμβάσεων Μίσθωσης για τις τρεις χερσαίες περιοχές έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, στις περιοχές «Βορειοδυτική Πελοπόννησος», «Αρτα - Πρέβεζα», που αναλαμβάνουν τα ΕΛΠΕ, και «Αιτωλοακαρνανία», που κατοχυρώθηκε από την «Energean Oil & Gas».
Μία ακόμα ανάλογη σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στο προσεχές μέλλον για την θαλάσσια Περιοχή Παραχώρησης 2 (δυτικά της Κέρκυρας), στην οποία θα προβούν σε έρευνες τα ΕΛΠΕ σε συνεργασία με τη γαλλική «Total» και την ιταλική «Edison».
Υπενθυμίζεται επίσης ότι την περασμένη βδομάδα υπήρξαν διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, εκπροσώπων από τα ΕΛΠΕ , την αμερικανική «Exxon Mobil» και τη γαλλική «Total», κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν «οι προοπτικές εξερεύνησης και αξιοποίησης των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων», όπως ανακοινώθηκε επισήμως.