Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Καταδικάζει τη στάση του δήμαρχου Αθήνας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Τη στάση του δημάρχου Αθήνας Γ. Καμίνη, «που με δήλωσή του στον ημερήσιο τύπο, συντάσσεται με την επιλογή των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών ομίλων, για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.
«Ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνει,
με ιδιαίτερο ζήλο, την προτίμηση του στη γιγάντωση μονοπωλιακών ομίλων και στην εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Πολιτική που αφανίζει το μικρό αυτοαπασχολούμενο, επαγγελματία και μικρό έμπορα», αναφέρει ο Σύλλογος, επισημαίνοντας ότι «ο Γ. Καμίνης με δήλωση του στον ημερήσιο Τύπο, συντάσσεται με την επιλογή των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών ομίλων, για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Επιλογή που μόλις πριν λίγες ημέρες στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου, νομοθέτησε η κυβέρνηση με την πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή. Μάλιστα, χωρίς αιδώ, ζητάει να είναι ο ίδιος που θα ρυθμίζει τα σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Ζήτημα που "από την πρώτη στιγμή στηρίζει μια και βλέπει ανάπτυξη σε μια τέτοια εξέλιξη". Εξέλιξη που σηματοδοτεί το λουκέτο για τα μικρά μαγαζιά, τη διεύρυνση της "ευελιξίας" στις εργασιακές σχέσεις και την αποδιοργάνωση της κοινωνικής, προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων».
«Είναι ο δήμαρχος - συνεχίζει ο Σύλλογος - που στα χρόνια της Δημαρχίας του, οι κάθε λογής μικροκαταστηματάρχες της πόλης μας, έχουν φορτωθεί με χιλιάδες πρόστιμα που είναι αδύνατον να καλύψουν.
Είναι ο δήμαρχος κ. Καμίνης που σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης είναι από τους πρώτους που θα κάνει πράξη κάθε κυβερνητική επιλογή, σε βάρος βέβαια μικρών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, μικρών εμπόρων και εργαζόμενων.
Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και έμποροι, καταδικάζοντας τη στάση του κ. Καμίνη τον διαβεβαιώνουμε πως θα μας βρίσκει απέναντι σε κάθε επιλογή που βάζει εμπόδια στην επιβίωση μας».