Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ:Ζητά την ουσιαστική μείωση των δημοτικών τελών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους

Την ουσιαστική μείωση των δημοτικών τελών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ζητά ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Για μία ακόμη χρονιά, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας κώφευσε στις κραυγές αγωνίας για επιβίωση των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.
Στην απαίτηση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων μικρών ΕΒΕ εκφρασμένη με υπόμνημα του Συλλόγου μας, για ουσιαστική μείωση των δημοτικών τελών με παράλληλη αύξηση αυτών στις Τράπεζες και τα πολυκαταστήματα, η απάντηση που έδωσαν οι ομιλητές της πλειοψηφίας, εκθειάζοντας το έργο της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής για αναλογική κατηγοριοποίηση είσπραξης των δημοτικών τελών, αποφάσισαν τη μείωσή τους κατά 0,24 λεπτά το τετραγωνικό μέτρο και σε κάποιες περιπτώσεις κατά 0,44 λεπτά. Διαμορφώνοντας έτσι τα δημοτικά τέλη με τη νέα χρονιά σε 5,8 έως 6,0 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Στην παρέμβαση του κ. Σοφιανού της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μοναδική θετική παρέμβαση για τη θέση των αυτοαπασχολουμένων, για ουσιαστική μείωση των τελών στην κατηγορία των μικρών με παράλληλη αύξηση στην κατηγορία των τραπεζών και πολυκαταστημάτων, η απάντηση που δόθηκε από τον κ. Καμίνη ήταν πως “δεν βρέχει λεφτά” για την κατηγορία των τραπεζών και πολυκαταστημάτων, βεβαιώνοντας το ΔΣ πως η χρέωση των δημοτικών τελών στο Δήμο Αθήνας είναι από τα ψηλότερα στη χώρα.
Προφανώς ο κύριος Καμίνης θεωρεί ότι ο μικρός α/α ΕΒΕ έχει τις ίδιες δυνατότητες με τους μονοπωλιακούς ομίλους, για να εισπράξει το ίδιο τέλος και από τις δυο κατηγορίες.
Καταγγέλλουμε την πολιτική του κου Καμίνη που είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν της κυβέρνησης. “Να τα πάρουμε από τους πολλούς να τα δώσουμε στους λίγους”.
Την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι και στη Δημοτική Αρχή του κου Καμίνη είναι μία:
Οργάνωση στο σωματείο μας, να δυναμώσει ακόμη πιο πολύ η συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ και στις 8 του Δεκέμβρη να δώσουμε το αγωνιστικό μας "παρών" στην Ομόνοια στις 10.30 συμμετέχοντας στη γενική απεργία. Όλοι μαζί μια γροθιά, να συναντηθούμε στο δρόμο του αγώνα».