Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ:«Αντίο Φιντέλ. Μέχρι τη νίκη για πάντα!»

Τα συλλυπητήρια του στον λαό, τους εργαζομένους και την CTC Κούβας για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, εκφράζει το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας.
Μάλιστα το ΠΑΜΕ, θα αποτίσει φόρο τιμής στην μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, στην πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα, την Τρίτη, 29 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Ο Φιντέλ, ο Τσε, ο Καμίλο, ήταν παιδιά και ηγέτες του μεγάλου αγώνα των εργατών και του λαού της Κούβας ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Ο αγώνας του κουβανικού λαού, αρχικά ενάντια στη δικτατορία του Μπατίστα και μετά για δεκαετίες ενάντια στο Εμπάργκο των ΗΠΑ, ενάντια στις υπονομευτικές ενέργειες των ΗΠΑ, της ΕΕ, αποτέλεσε μια ακόμα απόδειξη ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Απέδειξε ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη. Απέδειξε την τεράστια δύναμη της Αλληλεγγύης των Εργατών.
Τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας αποχαιρετούμε τον μεγάλο ηγέτη του Λαού της Κούβας, της παγκόσμιας εργατικής τάξης με τα λόγια του, που αποτελούν πυξίδα και για τους αγώνες του σήμερα "δεν τρέμω τη μανία του άθλιου τυράννου… Καταδικάστε με, δεν πειράζει, η ιστορία θα με δικαιώσει".
Αντίο Φιντέλ…
Μέχρι τη Νίκη, για Πάντα!».