Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

«Ανεβάζουν στροφές» οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες.Κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο και σύσκεψη στις 18/10 για πανελλαδικό συντονισμό

Την Κυριακή 18 Οκτώβρη θα γίνει στη Λάρισα η σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου θα συζητήσει και θα πάρει αποφάσεις για την οργάνωση αγροτικών κινητοποιήσεων πανελλαδικά. Η πάλη που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων αποσκοπεί στη σωτηρία από το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.
Στον αντίποδα, άλλα «σχήματα» του αγροτοσυνδικαλισμού καλούν τους αγρότες να αγωνιστούν, όχι για τη δική τους
σωτηρία, αλλά για τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών. Τέτοια είναι για παράδειγμα η λεγόμενη Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, η οποία ανακοίνωσε πως οργανώνει πανελλαδική αγροτική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.
Η «Συντονιστική» αυτή δεν αμφισβητεί τον πυρήνα της πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση και ΕΕ. Γι' αυτό δεν διατυπώνουν αίτημα για την προστασία των μικρομεσαίων αγροτών από τη φορολογία και παράλληλα χαρακτηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική ως εργαλείο ανάπτυξης, όταν επί χρόνια η μικρομεσαία αγροτιά δέχεται τεράστια επίθεση εξαιτίας της.
Χτες, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας για τη φοροεπιδρομή, στην Εφορία της Καρδίτσας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ.
Αντιπροσωπεία των αγροτών μετέφερε στην διευθύντρια υπόμνημα με τα εξής αιτήματα: Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα. Κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ».
Χτες, επίσης, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΠΕ Αργολίδας (πρώην Νομαρχία), ενώ την περασμένη Πέμπτη οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μακρακώμης, Στυλίδας - Εχιναίων, Πελασγίας και ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος Λοκρίδας έκαναν διαμαρτυρία στην εφορία της Λαμίας.
Τέλος, σήμερα Τρίτη, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και οι κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αιτωλοακαρνανίας οργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στον κόμβο Κουβαρά. Κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους απευθύνει η Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣΤρίτη 6 Οχτώβρη 2015