Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Ηρακλείου από την Κοινωνική Συμμαχία

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Κοινωνική Συμμαχία στην Εφορία Ηρακλείου τη Δευτέρα 6 Απρίλη στις 8 το πρωί ενάντια στη φορο-εισπρακτική πρακτική της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση αναφέρει:
«Σε εισπρακτικού χαρακτήρα σαφάρι προκειμένου να μαζέψει ό,τι μπορεί για να τα "καταθέσει" στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τους άλλους "δανειστές" προχωρεί η κυβέρνηση, κάτι που φαινομενικά μπορεί να φαίνεται "ως αθώα ρύθμιση" αλλά ουσιαστικά λειτουργεί ξανά εκβιαστικά για τους
αυτοαπασχολούμενους, εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο δίνοντας τη δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να "ξεπέσουν" σημαντικά ποσά από πρόστιμα και προσαυξήσεις. Η νέα ρύθμιση οφειλών προς εφορία και ΟΑΕΕ έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα, όπως ακριβώς και οι ρυθμίσεις της προηγούμενης συγκυβέρνησης. Σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς έμπορους, βιοτέχνες και επαγγελματίες.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαιτεί να εισπράξει άμεσα τις "ληξιπρόθεσμες οφειλές" από τους φόρους του 26% από το πρώτο ευρώ και τα βαριά χαράτσια (τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ). Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει την αποστολή e-mail και αναμένονται τα "προειδοποιητικά σημειώματα" σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά. Μάλιστα όπως έκανε και η συγκυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) εκτοξεύονται εκβιασμοί και απειλές για την ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις απαιτήσεων των οφειλετών "εις χείρας τρίτων" (μισθών, συντάξεων, ενοικίων, αγροτικών επιδοτήσεων, καταθέσεων στις τράπεζες κ.ά.).
Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιδιώκει να νομιμοποιήσει στη λαϊκή συνείδηση όλα εκείνα τα χαράτσια, τις φοροληστρικές επιταγές, που τα κόμματα που την συναπαρτίζουν, προεκλογικά χαρακτήριζαν επαίσχυντα, ανήθικα, μνημονιακα, άδικα κ.λπ.)
Η ρύθμιση χρεών προς τον ΟΑΕΕ όχι απλά δεν ανακουφίζει τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά έρχεται προκλητικά να ευνοήσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτούς που έχουν να πληρώσουν. Εγκαταλείπεται όπως φαίνεται η χρηματοδότησή του από το κράτος, η επιστροφή των τεράστιων ποσών που εκλάπησαν με το "κούρεμα" και τα "τοξικά ομόλογα". Κόποι και ιδρώτας εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων επί δεκαετίες γίνονται οριστικά "καπνός".
Οι αυτοαπασχολούμενοι θέλουν αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες ρυθμίσεις κατά τις οποίες όχι μόνο δεν γίνεται λόγος για διαγραφή χρεών, αλλά ρυθμίζοντας το χρέος σε 100 δόσεις γίνεται έκπτωση των προσαυξήσεων κατά 50% και προσαυξάνεται το υπόλοιπο χρέος (κεφάλαιο και προσαυξήσεις) κατά 3% ετησίως, δηλαδή περίπου 15% στο σύνολό του.
Δεν γίνεται λόγος για μείωση ασφαλιστικών εισφορών, εισφορές που σήμερα ο αυτοαπασχολούμενος δεν μπορεί να καλύψει, αλλά να προσθέσει σε αυτές και το ποσό της δόσης της ρύθμισης χρεών και μάλιστα να ξεκινά από το μηδέν, αφού το νομοσχέδιο ορίζει ότι χάνεται η ρύθμιση σε περίπτωση μη πληρωμής ενός μήνα ασφαλίστρων ή μη πληρωμής τριών δόσεων της ρύθμισης.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικροεπαγγελματία σε συσπείρωση, πάλη και διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα μας, μέσα από τις επιτροπές αγώνα να δυναμώσουμε τον αντιμονοπωλιακό πόλο συσπείρωσης.
Καλούμε στο πρώτο αγωνιστικό ραντεβού στις 6 Απριλίου μαζί με τις άλλες δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας μπροστά στην εφορία. 8 το πρωί, σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας.
Απαιτούμε:
Διαγραφή οφειλών
1. Από το συνολικό ύψος των οφειλών να διαγραφούν:
α. Το σύνολο των οφειλών που προέρχονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις για καθυστερήσεις αποπληρωμής στην εφορία και τον ΟΑΕΕ.
β. Οι οφειλές που προέρχονται:
Από τον καταλογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Από τον καταλογισμό του τέλους επιτηδεύματος και περαιώσεις ετών.
Από τον καταλογισμό του ΕΕΤΗΔΕ, του ΕΕΤΑ και του ΕΝΦΙΑ και αφορούν την πρώτη κατοικία έως 120 τ.μ. και τη δευτερεύουσα κατοικία έως 80 τ.μ.
Από τον καταλογισμό δαπανών για νοσήλια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
2. Ρύθμιση οφειλών
α. Απαλλαγή από το σύνολο των οφειλών για τα λαϊκά νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για το κάθε παιδί.
β. Να μην υπερβαίνει το ποσό της δόσης, το 20% του οικογενειακού εισοδήματος και το 25% των καθαρών κερδών της επιχείρησης.
γ. Καμία επιβάρυνση με προσαυξήσεις και τόκους.
3. Κατάργηση του ΚΕΑΟ και παύση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης».