Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ: Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά

Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά τονίζει η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων για την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ και τη μεταφορά 120 εκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά του ταμείου στην τράπεζα της Ελλάδος για κάλυψη των δανειακών πληρωμών της χώρας.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ Νίκος Ατζινάς ψήφισε θετικά για τη μεταφορά του εν λóγω ποσού.
Σε ανακοίνωσή της η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση καλεί τους αυτοαπασχολούμενους «να καταδικάσουν την
απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία όχι μόνο αρνείται να ενισχύσει από το κρατικό προϋπολογισμό τα τεράστια κενά που υπάρχουν για την κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων ανέργων συναδέλφων (μόλις 10% λαμβάνει το γνωστό επίδομα πτωχοκομείου και για ελάχιστο χρονικό διάστημα) αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της καταλήστευσης των αποθεματικών που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως αποδεικνύεται και με την πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή.
Ταυτόχρονα δεν κρύβονται οι τεράστιες ευθύνες της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ η οποία, την ίδια ώρα που καλούσε σε έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου, έδινε και κατεύθυνση στον εκπρόσωπό της στον ΟΑΕΔ να υπερψηφίσει το αίτημα της κυβέρνησης. Έχουν ευθύνη και είναι υπόλογοι για τα όποια κενά και προβλήματα δημιουργηθούν στη συνέχεια απέναντι στους συναδέλφους.
Καλούμε σήμερα τους συναδέλφους, που ήδη έχουν υποστεί βαριά χτυπήματα για την πληρωμή του χρέους, και που καλούνται και πάλι αυτοί να πληρώσουν, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να επαγρυπνούν για τη συνέχεια, καθώς όπως φαίνεται έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν δίνει, αλλά απεναντίας παίρνει και αυτή τη σκυτάλη στη συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Να καταδικάσουν τους νέους κοινωνικούς εταίρους, τη νέα κυβέρνηση αλλά και τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ που παίρνει άριστα στον ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Τώρα είναι η ώρα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!
Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν παρά μόνο από τη δική τους πάλη, γι' αυτό και πιο αποφασιστικά χρειάζεται να παλέψουν για αλλαγή συσχετισμών προς όφελος τους, ενισχύοντας τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ.
Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά!!!
Ενίσχυση τώρα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών. Για επίδομα ανεργίας προς όλους τους συναδέλφους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο το χρέος.
Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% επί των κερδών».