Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΣΕΒΕ:Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα

Σε κινητοποιήσεις, πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, προχωρά η ΠΑΣΕΒΕ.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν το αγωνιστικό «παρών», να οργανώσουν την αντίστασή τους, να βάλουν φραγμό στην υλοποίηση των κατασχέσεων, να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που τους οδηγεί συντεταγμένα στη γενικευμένη ανασφάλεια, στα χρέη και τα λουκέτα.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ:

«Συνάδελφε και συναδέλφισσα,
Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για “έξοδο από τα μνημόνια το 2018” και για “επιστροφή στην ανάπτυξη και την κανονικότητα”, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζει ήδη νέο γύρο επίθεσης.
Ήδη έχουν ψηφιστεί και δρομολογούνται:
Εκτόξευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, για όσους δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Νέες αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, από 1/1/18, μέσω της ενσωμάτωσής τους στο ποσό υπολογισμού των εισφορών της επόμενης χρονιάς.
Νέες περικοπές σε συντάξεις, παροχές και επιδόματα, όπως αυτές ψηφίστηκαν στο αντιασφαλιστικό νόμο λαιμητόμο.
Και δεν σταματούν εδώ!
Με δεδομένη την 3η αξιολόγηση και τα 95 προαπαιτούμενα που τη συνοδεύουν, η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος και για επιπρόσθετα μέτρα διαρρέοντας ότι “οι δημοσιονομικοί στόχοι του ‘18 δύσκολα πιάνονται”, ότι “το ασφαλιστικό ταμείο δεν βγαίνει”. Στο όνομα του “να μη χαθεί το momentum” ζητά τη συναίνεσή σου.
Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα χτίζουν την ανάκαμψη για λογαριασμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου τσακίζοντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Δεν σταματούν αν δεν τους σταματήσουμε!!
Τα καθημερινά αδιέξοδα που βιώνουμε, επιβεβαιώνουν ότι το “θετικό κλίμα στην αγορά” δεν αφορά τους πάντες.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μονοπωλιακοί όμιλοι “βλέπουν” νέες ευκαιρίες για να εδραιώσουν και να εκτινάξουν την κερδοφορία τους.
Οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι παλεύουμε για την επιβίωση αντιμετωπίζοντας :
  • Ένα βουνό από χρέη σε εφορία, ταμείο, απλήρωτους λογαριασμούς, τράπεζες και προμηθευτές, με τη “δαμόκλειο σπάθη” των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών διαρκώς πάνω απ’ το κεφάλι μας.
  • Τα υπέρογκα έξοδα για τις ανάγκες της οικογένειάς μας που έχουν εκτοξευτεί, με την ακρίβεια να μαστίζει τα βασικά είδη διατροφής και κατανάλωσης, τα πανάκριβα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρισμού, τον περιορισμό και την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, τα έξοδα που αντιμετωπίζουμε για τα φροντιστήρια, τα νοίκια για να μορφωθούν και να σπουδάσουν τα παιδιά μας, τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αλλά και τα δίδακτρα στους ιδιωτικούς.
Σου λένε ψέματα! Απορρίπτουμε το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης. Γιατί τέτοια δεν υπάρχει.
Μη σε ξεγελούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!
Το νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο διαφημίζει η κυβέρνηση θα αποδειχθεί εξίσου σε βάρος σου. Οι παχυλές χρηματοδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αφορούν τους λίγους και εκλεκτούς. Χρηματοδοτούνται από τα ματωμένα πλεονάσματα που χτίστηκαν πάνω στις δικές σου απώλειες.
Οι σχεδιασμοί για μετατροπή της χώρας σε διεθνές κόμβο ενέργειας, μεταφορών, εμπορευμάτων, τουρισμού, η γεωστρατηγική αναβάθμιση, που θα προσφέρουν “νέα δυναμική στην ανάκαμψη της οικονομίας”, όπως έλεγε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, αφορούν τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου για να επιτύχει την εκτίναξη της κερδοφορίας του, για να αναβαθμίσει τη θέση του στην ευρύτερη περιοχή. Δεν πρόκειται να δώσουν λύση στα δικά σου προβλήματα. Αντίθετα σε οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες.
Οι εξαγγελίες για ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας το 2018, για νέες ρυθμίσεις στα χρέη για σταδιακή μείωση της φορολογίας αν πιαστούν οι στόχοι, όποια ανακούφιση και αν προσφέρουν, θα είναι προσωρινή. Δεν θα βάλουν φρένο στη συγκεντροποίηση, στη μονοπώληση της αγοράς που επιταχύνεται λόγω της κρίσης αλλά και λόγω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που στηρίχτηκαν από όλα τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις.
Η «δίκαιη» ανάπτυξη :
  • Δεν θα ξανανοίξει τα πάνω από 250.000 μαγαζιά που έκλεισαν.
  • Δεν θα ξαναδώσει τη 13η και 14η σύνταξη που έκοψαν.
  • Δεν θα ξαναβάλει τα χιλιάδες φάρμακα που κόπηκαν από τις λίστες του ΕΟΠΥΥ.
  • Δεν θα δώσει πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων.
  • Δεν θα αλλάξει τους συντελεστές αναπλήρωσης που δίνουν ανταποδοτική σύνταξη 192€, μετά από 35 χρόνια δουλειάς.
  • Δεν θα σβήσει τα χρέη που η κρίση τους δημιούργησε.
Γύρισε την πλάτη στο κάλεσμα για “διόρθωση” αυτής της πολιτικής. Ο δικός μας μονόδρομος είναι να την πολεμήσουμε μέχρι να την ανατρέψουμε.
Η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και του ευρωμονόδρομου που προώθησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των πολυκαταστημάτων. Προκειμένου να εξασφαλίσει την εδραίωση της δικής τους κερδοφορίας, δεν λογαριάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες σου, των παιδιών σου.
Αυτή την πολιτική σήμερα υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αποδεικνύεται άξια στη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.
Την ίδια πολιτική άσκησαν και θα ασκήσουν και οι εκκολαπτόμενοι “νέοι σωτήρες”, η αξιωματική αντιπολίτευση, που περιδιαβαίνει σε επιχειρηματικά συνέδρια και διαβεβαιώνει Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους ότι το κράτος έχει συνέχεια, ότι η δική της κυβέρνηση θα “τα κάνει καλύτερα”.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Μην αφήνεις να περάσει κι άλλος χρόνος σε βάρος σου!
Καμία εμπιστοσύνη, καμία αναμονή, καμία ελπίδα σε μια ακόμα νέα κυβερνητική εναλλαγή.
Ο δικός σου δρόμος είναι η οργάνωση και πάλη!
Ο δρόμος της συναίνεσης και της υπομονής, στον οποίο μας καλούσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, για να βγει η χώρα από το τούνελ και να επιστρέψει στην κανονικότητα, δοκιμάστηκε με καταστροφικά αποτελέσματα στο εισόδημα και τη ζωή της οικογένειάς μας.
Ο μοναχικός δρόμος της ατομικής λύσης, της καθημερινής εξαντλητικής προσπάθειας για το μεροκάματο, μακριά από τους αγώνες γιατί “τίποτε δεν αλλάζει” όχι μόνο δεν αποδείχθηκε αρκετός, αντίθετα άφησε τον κάθε έναν από εμάς ανυπεράσπιστο στη γενικευμένη και συντονισμένη επίθεση.
Οι “εφικτές” προτάσεις των διοικήσεων των ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ και πολλών ομοσπονδιών που τις υιοθετούν, για δήθεν έξυπνες και στοχευμένες πολιτικές στήριξης των επιχειρήσεων δεν αφορούν εσένα αλλά ελάχιστες, κυρίως μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίσουν να διατηρούν το μερίδιο που και πριν απολάμβαναν δίπλα στα μονοπώλια. Η τακτική τους για συναντήσεις στα Υπουργεία, για “εποικοδομητικούς” διαλόγους με τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς όχι μόνο αποδείχθηκαν άκαρπες αλλά αντίθετα υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια για να οργανώσουμε την πάλη μας, έδωσαν χρόνο για να εξαπλωθεί η επίθεση που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια
Οι λύσεις αυτές δοκιμάστηκαν επανειλημμένα και χρεοκόπησαν.
Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τη δύναμη της συλλογικής δράσης.
Η πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ σε καλεί:
Να δώσεις το αγωνιστικό "παρών". Πάρε μέρος στο Σωματείο σου. Οργάνωσε την αντίσταση, την αλληλεγγύη. Βάλε φραγμό στην υλοποίηση των κατασχέσεων. Είναι δική σου υπόθεση να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που μας οδηγεί συντεταγμένα στη γενικευμένη ανασφάλεια, στα χρέη και τα λουκέτα. Μαζικοποιώντας τα σωματεία μας, παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια.
Καλούμε ιδιαίτερα,
Τους νέους συναδέλφους που στις σημερινές πιο δύσκολες επαγγελματικά συνθήκες, προσπαθούν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Τις συναδέλφισσες που πνίγονται κάτω από τις καθημερινές επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις.
Υπάρχει ελπίδα και διέξοδος!
Αρκεί να την πιστέψεις, να τη στηρίξεις!
Με ισχυρό, ρωμαλέο κίνημα και σε συμμαχία με τους φυσικούς μας συμμάχους, όλους όσοι πλήττονται από αυτήν την πολιτική, τους μισθωτούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους βιοπαλαιστές αγρότες, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή μας απέναντι στον κοινό αντίπαλο. Μπορούμε να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των βαρύτατων απωλειών που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες.
Προχωράμε το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη σε κινητοποιήσεις, πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα σε όλη τη χώρα.
  • Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα αφορολόγητο όριο. Αύξηση του αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των ληστρικών φορολογικών νόμων που επιβάλλουν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ εδώ και τώρα, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Να φορολογηθεί άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο με προοδευτική φορολόγηση για τα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.
  • Κανένας συνάδελφος μόνος του μπροστά στο φάσμα των κατασχέσεων. Άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία κ.ο.κ. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κ.τ.λ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.
  • Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις εδώ και τώρα, ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ, δωρεάν υπηρεσίες υγείας - Πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων χρόνων.
  • Eιδικά για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες: Να επανέλθει η διαφορά 5ετίας στη συνταξιοδότηση των γυναικών. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες. Επέκταση του επιδόματος μητρότητας για 1 χρόνο και στο ύψος των απαιτούμενων αναγκών για τις αυτοαπασχολούμενες. Ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, με επαρκή κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αρκετά πληρώσαμε την κρίση τους!
Δεν θα πληρώσουμε και την ανάκαμψή τους!».