Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ:Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 13 Ιούλη οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ, ενάντια στους νόμους της «απελευθέρωσης» του κλάδου, τη φοροληστεία, τις κατασχέσεις κλπ.
Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη, ενώ έξω από το υπουργείο πραγματοποιούνταν συγκέντρωση.
Στη συνάντηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα, ενώ προανήγγειλε ότι εντός των επομένων το πολύ 15 ημερών θα κατατεθεί ν/σ στη Βουλή για την αδειοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων προκειμένου να εισέλθουν στον κλάδο στο πλαίσιο της απελευθέρωσής του. 
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτης Μαυρίκης, μέλος των Επιτροπών Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, ενημέρωσε για τα αποτελέσματά της, καλώντας τον κλάδο σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για όλα τα μέτωπα που είναι ανοιχτά (απελευθέρωση, φοροληστεία, κατασχέσεις κλπ.).
Οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ αρχικά συγκεντρώθηκαν στη Μεσογείων (μεταξύ των Νοσοκομείων Γενικού Κρατικού Αθηνών και «Σωτηρία») και μετά με αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν στο υπουργείο.
Διεκδικούν:
  • Αφορολόγητο όριο 20.000 και επιπλέον 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Καμιά κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, πρώτης και δεύτερης κατοικίας, επαγγελματικού σκάφους.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα, την εφορία, κεφαλαιοποίηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.
  • Μακροχρόνιες ρυθμίσεις, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Επιδότηση από το κράτος για την αντικατάσταση του οχήματος.
  • Κατάργηση όλων των νόμων της απελευθέρωσης (4070/12-4093/12) που εκμεταλλεύονται όλες οι μονοπωλιακές εταιρείες.
 ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ