Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΠΑΣΕΒΕ:Αλληλεγγύη στον συριακό λαό, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας

«Αλληλεγγύη στον συριακό λαό, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ με ρίψη 59 πυραύλων τύπου "Τόμαχοκ" στην αεροπορική βάση Σαϊράτ του συριακού στρατού στην πόλη Χομς, με πρόσχημα την αποτροπή "νέας επίθεσης" με χημικά όπλα στη Συρία, και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον συριακό λαό.

Η νέα αυτή επίθεση κλιμακώνει την ιμπεριαλιστική εμπλοκή στην περιοχή, η οποία αποτελεί πεδίο οξύτατων ανταγωνισμών, με θύματα τους λαούς, στον βωμό του κέρδους και για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας.
Αυτή η πολιτική που υπηρετεί την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά, με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πίσω από τη λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, επιδιώκει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου και υπηρετεί με κάθε τρόπο τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές της χώρας.
Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό.
Συνάδελφοι,
Η πανελλαδική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ σε κοινό αγώνα με της εργατική τάξη και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα ενάντια σε κάθε εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στις επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Να κλείσει τώρα η βάση της ΣΟΥΔΑΣ.
Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις.
Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.»