Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ:Καταδικάζει την αναστολή λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας(ΒΙΝΤΕΟ)

Την αναστολή λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, όπως και άλλων κοινωνικών οργανώσεων, από τις τουρκικές αρχές καταδικάζει Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και καταγγέλλει την επιχείρηση της αστυνομίας να κλείσει τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει την καταδίκη του στην απόφαση των τουρκικών αρχών να αναστείλει για 3 μήνες τη λειτουργία εκατοντάδων κοινωνικών οργανώσεων και κινημάτων με πρόσχημα τη διερεύνηση σχέσεων με "τρομοκρατικές ενέργειες". Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας (Baris Dernegi), η οποία είναι ιστορικό μέλος του ΠΣΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική επιχείρηση για κλείσιμο των γραφείων της Επιτροπής Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη και εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τα κίνητρα και τους πραγματικούς σκοπούς της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής κίνησης αυτής.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Τουρκίας, στις φιλειρηνικές δυνάμεις και στους συναγωνιστές μας της Επιτροπής Ειρήνης (Baris Dernegi), με την οποία μας συνδέει ο κοινός αγώνας για ειρήνη στην περιοχή. Απαιτούμε την άρση της αναστολής λειτουργίας για την Επιτροπή Ειρήνης και τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις».
Την ανάκληση της απόφασης των τουρκικών αρχών να ανασταλεί για τρεις μήνες η λειτουργία της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας απαίτησε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) Θανάσης Παφίλης.
Σημείωσε πως το ΠΣΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας και τον τουρκικό λαό και καλεί τα αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά κινήματα και τις μαζικές οργανώσεις σε όλες τις χώρες να καταδικάσουν την απόφαση των τουρκικών αρχών και να διεκδικήσουν την ανάκλησή της.