Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΣΕΒΕ:Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει άσβεστο και επίκαιρο-Πέμπτη 17 Νοέμβρη,5.00μμ στο Πολυτεχνείο



«43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου…

Ο αγώνας για "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" συνεχίζεται…

Το Πολυτεχνείο, Νοέμβρης του 1973 αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού, ορόσημο και φωτεινός φάρος για μας σήμερα. Ήταν αγώνας όλου του λαού.


Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι απαίτησαν "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία".

Ξεπερνώντας το φόβο της φασιστικής επιβολής, διεκδίκησαν μεροκάματα, ασφαλιστικά ταμεία, ωράριο, Υγεία και Παιδεία για όλους, ελευθερία.

49 χρόνια μετά την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 που στηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, και 72 χρόνια μετά την εκδίωξη των Ναζί από τη χώρα μας, καταδικάζουμε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση.

Χρέος μας να τιμήσουμε όλους όσους αγωνίστηκαν αλλά και να εμπνευστούμε από αυτούς και να παλέψουμε για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον των οικογενειών μας.

43 χρόνια μετά…

-  Το ψωμί λείπει από το τραπέζι για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.

-  Η Παιδεία για τα παιδιά μας είναι είδος πολυτελείας, εμπόρευμα για λίγους.

-  Η ελευθερία τους, είναι η δική μας σκλαβιά και η "τυφλή" δικαιοσύνη τους, στέλνει αγωνιστές στα δικαστήρια.

Τώρα είναι ακόμα πιο επιτακτικό να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας ενάντια σε όλους εκείνους που καρπώνονται τον πλούτο που εμείς παράγουμε.

Σήμερα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ δεν υπάρχει για τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους και τ’ άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, άλλη επιλογή παρά μόνο ο συνεχής συνεπής, αντιμονοπωλιακός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση, η ανυπακοή και η απειθαρχία για να μην υλοποιηθούν τα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Μέσα από την καθημερινή δράση για την προστασία και την υπεράσπιση των λαϊκών οικογενειών από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις όλων των λαϊκών στρωμάτων, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στη νέα συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του κουμανταδόρου της, την ΕΕ, και θα επιβάλει τη δική της εξουσία. Την εξουσία εκείνη που με λαϊκή συμμετοχή και συνεχή λαϊκό έλεγχο, θα οργανώσει και θα διαχειριστεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλα τα σωματεία, τις ενώσεις καθώς και όλους τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες - βιοτέχνες και εμπόρους να τιμήσουμε τον αγώνα του λαού ενάντια στη χούντα!!

Να τιμήσουμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου!!

Να συμμετέχουμε καθολικά στις εκδηλώσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη.

Η Ιστορία αυτού του τόπου έχει γραφτεί με τους αγώνες και τις θυσίες όλων όσων δεν "συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις".

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και δείχνει μόνο ένα δρόμο: Της ανυπακοής και του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας, για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης και καταπίεσης ανθρώπου σε άνθρωπο.

43 χρόνια μετά...

Το Πολυτεχνείο ζει και μας διδάσκει ότι: Αρκεί ο λαός να θέλει να παλέψει και τότε... όλα τα μπορεί!»