Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΣΕΒΕ:Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, μικρέμποροι και αυτοκινητιστές, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ.
Αντιπροσωπεία τους συνάντησε τις διοικήσεις των ΕΒΕΘ
εκφράζοντας την διαμαρτυρία για τον ρόλο του Επιμελητηρίου ως «κοινωνικού εταίρου» αλλά και για το γεγονός ότι η στάση και η δράση του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα αιτήματα, το πλαίσιο πάλης και τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολουμένων, βιοτεχνών, επαγγελματιών και εμπόρων.
Σημειώνεται ότι οι μικρέμποροι, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, βιοτέχνες και αυτοκινητιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης, έφτασαν στο ΕΒΕΘ με πορεία που ξεκίνησε από τις εφορίες Δ' - Θ' - Ι'  (Τσιμισκή 45) όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην φοροληστεία. Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης και της πορείας που ακολούθησε φώναζαν συνθήματα όπως, «Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», ενώ μοίραζαν την ανακοίνωση με τα αιτήματά τους.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:
«Το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το 2017 προβλέπει νέα επιδείνωση για το εισόδημα και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, μέσω κυρίως της πρόσθετης φοροληστείας κατά 2,5 δισ. ευρώ και της παραπέρα μείωσης των συντάξεων κατά 1,6 δισ. ευρώ. Η πρώτη αξιολόγηση φόρτωσε στα λαϊκά στρώματα δυσβάσταχτους φόρους, περικοπές συντάξεων και μισθών, ιδιωτικοποιήσεις.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται για τη νέα επίθεση. Η φοροληστεία δεν έχει τελειωμό με τους νέους φόρους που έρχονται σε πετρέλαιο θέρμανσης, καύσιμα κίνησης, τηλεφωνία, καφέ, τσιγάρα, αυξήσεις στη ΔΕΗ.
Κάλπικη η θεωρία της "Δίκαιης Ανάπτυξης". Μας μιλάνε διαρκώς για το πρωτογενές πλεόνασμα και για την ανάκαμψη που ακόμα έρχεται. Τα ψέματά τους δεν έχουν τελειωμό. Την αλήθεια για το πρωτογενές πλεόνασμα την βλέπουμε στις τσέπες μας, στα άδεια ταμεία μας, στα καθημερινά λουκέτα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων, στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού τα αυξημένα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση και για τα οποία εισπράττει συγχαρητήρια από την άρχουσα τάξη και τους εταίρους της, μεταφράζονται σε νέα αφαίμαξη του λαού για να χρηματοδοτηθούν οι καπιταλιστικές επενδύσεις, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι φοροαπαλλαγές για τους ομίλους, που όχι μόνο παγιώνονται, αλλά αυξάνονται συνεχώς.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Σας καλούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να παλέψουμε μαζί, ενώνοντας τη φωνή μας και τη δύναμή μας. Μοναδική πηγή αισιοδοξίας η πρόταση διεξόδου και το πλαίσιο πάλης αιτημάτων της ΠΑΣΕΒΕ. Περνάμε στην αντεπίθεση. Φτάνει πια. Δεν πάει άλλοΉρθε η ώρα να κάνετε το βήμα και την πραγματική διαφορά.
Μόνο έτσι μπορούμε να εμποδίσουμε τα νέα ορχηστρικά-αντιλαϊκά μέτρα, να βάλουμε φρένο στα λουκέτα των συναδέλφων, να κρατήσουμε τη δουλειά μας, να κοιτάμε με αξιοπρέπεια το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας. Να βαδίσουμε μαζί για να ζωντανέψει η ελπίδα και η αισιοδοξία.
Να καταργηθούν οι φορολογικοί νόμοι που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημά μας από το πρώτο ευρώ
- Να καταργηθούν τα χαράτσια του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης
- Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών».