Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΝΔ προσφέρει «τεχνογνωσία» και «ποιοτική διακυβέρνηση» για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων

Στο «πως» και όχι στο «αν» θα πρέπει να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, που ταυτόχρονα είναι αναγκαία για την κερδοφορία του κεφαλαίου, εστιάζει η ΝΔ για να καταδείξει ότι έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και ποιότητα για να τα υλοποιήσει.
Το έκανε σαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας που τάχθηκε υπέρ των
ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπει το μνημόνιο λέγοντας «χρειάζεται η αποφασιστική και έγκαιρη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα», αλλά «η δημιουργία της Εταιρίας Δημοσίων Συμμετοχών, όπως δρομολογείται από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, συνιστά μία άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας». Ανέφερε ότι «τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι επώδυνα και υφεσιακά», ότι «η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος» και πως«σήμερα μία λύση υπάρχει μόνο στο πρόβλημα της χώρας. Να φύγει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η σημερινή κυβέρνηση».
Ζήτησε από τους βιομηχάνους και όχι μόνο να στηρίξουν πάνω στη ΝΔ την προσδοκίες για περισσότερα κέρδη, διότι όπως είπε «η ποιότητα της διακυβέρνησης είναι λοιπόν καταλύτης ανάπτυξης και ευημερίας, ιδιαίτερα σε χώρες με ασθενείς και χαλαρούς θεσμούς» και πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα σας επιτρέψουν να μεγιστοποιήσετε την αποδοτικότητα της δουλειάς σας, του ταλέντου σας, της καινοτομίας, των επενδύσεών σας».
Δεσμεύτηκε για σειρά προνομίων και νέων φοροελαφρύνσεων στο κεφαλαίο λέγοντας ότι η ΝΔ «είναι σε θέση και είναι αποφασισμένη να μειώσει το φορολογικό κόστος και το κόστος των εισφορών που επιβαρύνει την εργασία», πως «χρειαζόμαστε μια συνολική Φορολογική Μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια» και ό,τι «χρειαζόμαστε μια βαθιά μετάλλαξη του κράτους σε φορέα στήριξης της επιχειρηματικότητας».
Εμφάνισε τη ΝΔ ως την ικανότερη για να αναλάβει την αστική κυβερνητική διαχείριση, λέγοντας «ξέρουμε τι μεταρρυθμίσεις απαιτούνται, ξέρουμε τη σειρά με την οποία πρέπει να υλοποιηθούν και ξέρουμε τι δεν πρέπει να εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Αφετέρου, για πρώτη φορά υπάρχει μια κοινωνική πλειοψηφία υπέρ αυτών των μεταρρυθμίσεων» και ισχυρίστηκε ότι με την πρόταση της ΝΔ για «ένα μικρότερο, αλλά πιο ικανό κράτος και έναν πιο ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα συμφωνεί σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».