Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πρόκληση για τους λαούς τα συμπεράσματα της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας



Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για τα «συμπεράσματα της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας», παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, επισημαίνοντας τα παρακάτω:
«Τα συμπεράσματα της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας συνιστούν πρόκληση για τους λαούς, επικροτώντας τη βαρβαρότητα
που ζουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, επιβραβεύοντας το σφράγισμα συνόρων και τις απελάσεις.
Το άσπρο το κάνετε μαύρο. Τους κατατρεγμένους πρόσφυγες από τη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που εσείς, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ανταγωνιστές σας ανάψατε, τους θεωρείτε "παράτυπους μετανάστες". Το ποιος είναι πρόσφυγας κρίνεται αυθαίρετα στο κυνικό αλισβερίσι ΕΕ - Τουρκίας, με την ένθερμη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης. Το ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο μετατρέπεται σε χωροφύλακά του.
Η αστική τάξη της Τουρκίας που συστηματικά αμφισβητεί σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα, που οξύνει την επιθετικότητά της στη Συρία, απολαμβάνει τις ΕυρωΝΑΤΟικες πλάτες, ανταλλάγματα, επιδοτήσεις και εμπορικές συμφωνίες.
Το συμπέρασμα αβίαστο: Η Σένγκεν, το Δουβλίνο και όλοι οι μηχανισμοί καταστολής ενισχύονται και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποκαλύπτονται πλήρως ως αντίπαλοι των λαών και ενώσεις συμφερόντων των μονοπωλίων. 
Γι' αυτό και η λαϊκή πάλη πρέπει να βάλει αυτούς και το εκμεταλλευτικό τους σύστημα στο στόχαστρο».