Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ με δυναμική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

«  ΟΤΑΝ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ,
     ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ
»


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ.
Με αυτό το σύνθημα τα μέλη και οι φίλοι της ΠΑΣΕΒΕ ,οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι , βιοτέχνες, επαγγελματίες , αυτοκινητιστές, πήραν μέρος στη μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ και βρέθηκαν μαζί , στις γραμμές του ταξικού κινήματος, τιμώντας τη μεγάλη μέρα της εργατικής τάξης, την Πρωτομαγιά.
 Tα μέτρα που έχουν παρθεί και έχουν τσακίσει μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικό, ωράρια ,φορολογία από το πρώτο ευρώ για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.ά. έχουν ως στόχο να ενισχυθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας στη φάση της ανάπτυξης μετά την κρίση, γι' αυτό δεν είναι προσωρινά. Ήρθαν για να μείνουν.
Ας μη ξεγελιόμαστε με τα παραμύθια της κυβέρνησης ότι τελείωσαν οι θυσίες ή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι φτάνει μια κυβερνητική εναλλαγή και οι λύκοι θα γίνουν αρνιά.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, για μειωμένο ωράριο και αύξηση του ελεύθερου χρόνου, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές στην Υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος και ανασφάλεια. Όπου θα ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς καταπίεση και τη βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε.