Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Θεσσαλονίκη:Η μεγαλύτερη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των τελευταίων ετών, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η μεγαλύτερη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των τελευταίων ετών έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βασίλης Αρτεμίου, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ, ο οποίος σημείωσε ότι «οι ταξικοί αγώνες του χτες μας οδηγούν στους ταξικούς αγώνες του σήμερα», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των εργατών της COCA COLA στη Θεσσαλονίκη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Αρχικά αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις από την πολιτική που ακολουθείται στα πλαίσια της ΕΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όχι άλλος χρόνος χαμένος, καμιά αναμονή, κανένας εφυσηχασμός, καμία αυταπάτη. Οργάνωση του αγώνα στα ταξικά σωματεία, στο ΠΑΜΕ, στις λαικές επιτροπές, για την ανατροπή της αντιλαικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου». Ακολούθησε μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους, όπου στην κεφαλή της πορείας εργάτες και νεολαίοι κρατούσαν στεφάνια. 
Το κεντρικό πανό ανέγραφε: «Δυο δρόμοι υπάρχουν: Υποταγή και Εξαθλίωση ή Αγώνας και Επιβίωση», ενώ τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». 
Στην συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, όπου εκτιλύχθηκαν τα συγκλονιστικά γεγονότα το 1936, κατατέθηκαν στεφάνια πρός τιμήν των νεκρών - ηρώων της εργατικής τάξης.


πηγη:902.gr............http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/42668/kentriki-makedonia-oi-apergiakes-sygkentroseis-toy-pame-gia-tin#/0