Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΕΔΥΕΘ:Όχι στη χρήση του πεδίου βολής Ασκού - Προφήτη από το ΝΑΤΟ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΕΔΥΕΘ

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ 3 ΙΟΥΝΗ 2018

«Η εκδήλωση γίνεται, για να διαμαρτυρηθούν οι δυνάμεις του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης της περιοχής μας, για τη χρήση του ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ ΑΣΚΟΥ - ΠΡΟΦΗΤΗ ως πεδίο πεδίου άσκησης του ΝΑΤΟ με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει αυτό για το λαό της περιοχής.
Το Πεδίο Βολής ανήκει στον ελληνικό
στρατό. Χρησιμοποιείται ωστόσο όλο και πιο έντονα από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται στη χώρα μας, για ασκήσεις κι εκπαιδεύσεις, με σκοπό την διεξαγωγή στρατιωτικών επεμβάσεων και πολέμων ενάντια σε λαούς και χώρες, με τους οποίους ο λαός μας δεν έχει να χωρίσει τίποτε.
Το δόγμα του ελληνικού στρατού - ενταγμένο μέσα στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ - έχει μετατραπεί σε καθαρά επιθετικό και στοχεύει στην προώθηση των συμφερόντων των ευρω-αμερικανικών μονοπωλίων για την αρπαγή του πλούτου και του ιδρώτα των λαών. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται, για να αποσταλούν στα πέρατα του κόσμου, αντί να έχουν ένα και μοναδικό μέλημα, την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας. Μετατρέπονται έτσι σε μισθοφόρους, που θα αποσταλούν για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των ξένων μονοπωλίων και για τις επιδιώξεις γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής άρχουσας τάξης και των επιχειρηματικών της ομίλων. Το σύνθημα:
Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά - Έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά,  
πρέπει να γίνει στόχος πάλης του λαού και της νεολαία, των μαζικών οργανώσεών του λαϊκού κινήματος, για την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται εκτός των συνόρων, για το άμεσο κλείσιμο όλων των ξένων Βάσεων, Στρατηγείων και Στρατοπέδων εκπαίδευσης. Καμία αλλαγή των συνόρων, έξω από τους δολοφονικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Η μακρόχρονη χρήση του Πεδίου Βολής Ασκού - Προφήτη έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καθημερινή ζωή και την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουν χαθεί ζωές, άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά κι έχουν ακρωτηριαστεί από τα άσκαστα βλήματα ή νάρκες, φωτιές έχουν προκληθεί στις δασικές εκτάσεις γύρο από το πεδίο βολής.
Υποστηρίζουμε το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για απομάκρυνση του πεδίου βολής. Απαιτούμε άμεσα να κλείσει για τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, που ασκούνται εκεί.