Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΣΕΒΕ:«Καμία αναμονή, δυναμώνουμε την πάλη! Απαιτούμε εδώ και τώρα: Κάτω οι φόροι! Κάτω οι κατασχέσεις!»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Η νέα κυβερνητική τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει το “δικαίωμα πρόσβασης” στα φορολογικά στοιχεία των φορολογουμένων από τις κάθε είδους “διατραπεζικές εταιρείες διαχείρισης
δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς”. Με απλά λόγια, η θυγατρική εταιρεία των τραπεζών που τηρεί τα στοιχεία των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια, η γνωστή “Τειρεσίας”, αποκτά πρόσβαση στα φορολογικά μας στοιχεία που τηρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα “Taxis”. Η ίδια δυνατότητα πρόσβασης προβλέπεται και για τις επιχειρήσεις υπό κρατικό έλεγχο και ΟΤΑ.
Τα δημοσιευμένα στοιχεία ότι 68% των “κόκκινων” επιχειρηματικών δανείων των τραπεζών αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά και ο αριθμός (ξεπερνά το μισό εκατομμύριο) των αυτοαπασχολούμενων και μικρεμπόρων, που οι οφειλές τους έχουν παραπεμφθεί στο ΚΕΑΟ, δείχνουν ότι είμαστε στην “πρώτη γραμμή πυρός” μιας πολύπλευρης επίθεσης που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Φορτώνουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και της ανάκαμψης των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών, στις πλάτες μας. Η κυβέρνηση της "δίκαιης ανάπτυξης" έχει φροντίσει για το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε όσοι έχουν "οφειλές" πάνω από 500 ευρώ να κινδυνεύουν από κατασχέσεις, τόσο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσο και "εις χείρας τρίτων" (π.χ. συντάξεων από ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.).
Καμία αυταπάτη, όλοι εμείς, αφού κληθούμε να ρυθμίσουμε τα χρέη μας, αν δεν το καταφέρουμε λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, θα βρεθούμε αργά ή γρήγορα αντιμέτωποι με εκβιασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών.
Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.
Καμία αναμονή, δυναμώνουμε την πάλη!
Απαιτούμε εδώ και τώρα: Κάτω οι φόροι! Κάτω οι κατασχέσεις!
Σε κάθε πόλη της χώρας, κινητοποιήσεις στα τέλη Οκτώβρη.
  • Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Καμιά κατάσχεση 1ης κατοικίας. Καμία κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
  • Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο Ταμείο.
  • Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ».