Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΣΜΑΕΘ:Ψήφισμα-Καταγγελία για την πυραυλική επίθεση στη Συρία



Μπροστά στη βαρβαρότητα του πολέμου, της φτώχειας, της ανεργίας   δεν μπορεί να μένεις απαθής

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ - Μ. Βρετανία - Γαλλία ενάντια στη Συρία, στο μαρτυρικό συριακό  λαό, που βασανίζεται 7 χρόνια από τον  πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή.
Είναι ολοφάνερο ότι τα προσχήματα και οι δικαιολογίες
που επικαλεστήκαν για την επίθεση είναι  για να κρύψουν την αλήθεια, τον αδίστακτο ανταγωνισμό ανάμεσα στα μονοπώλια για το ποιος  θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία, τη μοιρασιά και τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους.
Το ενδεχόμενο γενικευμένης σύγκρουσης κρέμεται από μια κλωστή με την χώρα μας να βρίσκετε στο μάτι του Κυκλώνα, αφού και αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ακολουθούν  τα προστάγματα  του ΝΑΤΟ και της  ΕΕ.
Η Ελλάδα της κρίσης, της περικοπής συντάξεων και μισθών,  των χαρατσιών, της φοροληστείας  πληρώνει 4,5 δις δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πέραν της αγοράς του F16, συν 1 δις για λειτουργικές δαπάνες του Στρατού. Χρήματα που  θα μπο­ρού­σαν να απο­σο­βη­θούν εάν η Ελ­λά­δα δεν πλή­ρω­νε το ιμπε­ρια­λι­στι­κό χα­ρά­τσι στο ΝΑΤΟ.
ο Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να πάψουν οι θάλασσες και τα εδάφη μας να αποτελούν ορμητήρια θανάτου.
 Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας και οι υπόλοιπες ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα. Να φύγουν άμεσα τα ΝΑΤΟικά πλοία από το Αιγαίο.
Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟικές δαπάνες.
 Καμία αλλαγή συνόρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες και αποστολές που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που αποδεικνύονται παράγοντες πολέμου και αποσταθεροποίησης και οδηγούν τους λαούς στον όλεθρο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Αλληλεγγύη στον συριακό λαό!ι