Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΒΣΑ:Συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 21 Φλεβάρη ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις (ΦΩΤΟ)

Σύσκεψη Σωματείων και Ομοσπονδιών Αυτοαπασχολούμενων, με θέμα την οργάνωση του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Φλεβάρη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).
Στο κάλεσμα της ΟΒΣΑ ανταποκρίθηκαν
οι Ομοσπονδίες Ξύλου, Βιβλιοπωλών, Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, Υποδηματοποιών, η Ομοσπονδία και η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και τα εξής Σωματεία και Ενώσεις εντός και εκτός της δύναμης της Ομοσπονδίας: Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Φρένων Αυτοκινήτων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής αντλιών πετρελαιοκινητήρων, η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και προαστίων, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ), το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών "Η αδελφότης", η Ένωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων Βαφειων και συναφών επαγγελμάτων Αθήνας και περιχώρων "Η Αναγέννηση", η  Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου, το Σωματείο Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας (ΣΒΥΑ), ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών θερμικών και κλιματιστικών έργων, το Σωματείο Ελαφρών Φορτηγών, το Σωματείο Συντηρητων καυστήρων "Ο Ήφαιστος", το Σωματείο Βιβιοχαρτοπωλών Αθήνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας, ο Σύλλογος Α' Αθήνας, οι Ενώσεις ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Αχαρνών, Ν. Ερυθραίας, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Καλλιθέας, Καισαριανής, Αγ. Αναργύρων, Βύρωνα, Μεταμόρφωσης, Περιστερίου, Ν. Ιωνίας, Αιγάλεω και ο Εμπορικός Σύλλογος Π. Φαλήρου.
Συμμετείχαν επίσης οι Επιτροπές Αγώνα ΤαξίΕκτελωνιστών και ΕΒΕ Αλίμου.
Μέσα από τη σύσκεψη, η ΟΒΣΑ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 21 Φλεβάρη, μαζί με Σωματεία και φορείς, που θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την Ομόνοια και θα καταλήξει στο υπουργείο Οικονομικών. Ήδη 15 Σωματεία Αυτοαπασχολουμένων έχουν αποφασίσει και προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους.
Παράλληλα, μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους και τα Σωματεία τους, η ΟΒΣΑ ετοιμάζεται να πάρει πρωτοβουλίες με επίκεντρο το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, γιατί ανησυχούμε πολύ για το θέμα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Θανάσης Καλαμπαλίκης και πρόσθεσε: «Την ώρα που με τεραστίους κόπους προσπαθούμε να τα φέρουμε βόλτα, την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, ΕΒΕ οδηγούνται στα λουκέτα και τη χρεοκοπία, που μέρα με τη μέρα σφίγγει όλο και περισσότερο στο λαιμό μας η θηλιά της πίεσης από το ταμείο, την εφορία, τις τράπεζες και τη ΔΕΗ, που τα χρέη αυξάνονται, την ίδια ώρα πλέον απειλείται άμεσα το σπίτι, τα εργαλεία, τα μαγαζιά και οι λογαριασμοί μας (...)».
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειάζεται οργάνωση και αγώνας για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που έρχεται», τόνισε και χαιρέτισε τα πρώτα 15 Σωματεία που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 21 Φλεβάρη, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι αποφάσεις θα πολλαπλασιαστούν και «το κάλεσμα του αγώνα για την επιβίωσή μας, θα αγκαλιάσει όλες τις Ομοσπονδίες, όλα τα Σωματεία και όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Αττικής, έτσι ώστε κάθε Σωματείο να είναι εκεί με το πανό του, τα μέλη του».
Ενημέρωσε, ακόμα, για την πρωτοβουλία αντιπροσώπων της ΟΒΣΑ να θέσουν το ζήτημα της κινητοποίησης στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, όπου η πρόταση απορρίφθηκε, επισημαίνοντας: 
«Καλά εντοπίζει και αναλύει η ΓΣΕΒΕΕ τα προβλήματα, αλλά τις λύσεις τις βλέπει στους διαλόγους με τα υπουργεία, στα διαβήματα και τις συναντήσεις, όπου συζητάει για κίνητρα, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, παζαρεύει "μερίδια" για μια χούφτα μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, στη σκιά των μονοπωλίων».
«Οι μικροί που θα πληρώσουν το μάρμαρο, μόνο τους αγώνες έχουν στα χεριά τους», τόνισε και κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα μαζί με τους «εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που έχουμε τους ίδιους αντίπαλους, που έχουμε κοινά συμφέροντα».
Στη σύσκεψη μίλησαν εκπρόσωποι Σωματείων και Ενώσεων που αναφέρθηκαν σε κρούσματα κατασχέσεων σε ακίνητα και οχήματα συναδέλφων τους, καταθέτοντας σκέψεις και προτάσεις δράσης, ώστε κάθε ένα από τα ανάλογα περιστατικά που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν να συναντήσει απέναντί του την οργάνωση και τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων. Συνόψισαν τις προσπάθειες που κάνουν με εξορμήσεις και συσκέψεις, τις δυσκολίες που συναντούν αλλά και τα αποτελέσματα που μετρούν όταν έχουν τις κεραίες τους ανοιχτές για κάθε πρόβλημα που προκύπτει, απευθύνονται θαρρετά και πλατιά στους συναδέλφους τους και παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Παρεμβάσεις ενάντια σε διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δήμους, ήταν ορισμένα από τα παραδείγματα που ανέφεραν.
«Οι συνταξιούχοι είναι στο δρόμο», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και εξήγησε πως δεν έχουν άλλη επιλογή, καθώς, εκτός από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, αντιμετωπίζουν και τη μείωση των συντάξεών τους.
Την πρωτοβουλία της ΟΒΣΑ χαιρέτισε ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.