Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ:Πρωτοβουλίες μπροστά στο πανελλαδικό αγωνιστικό δεκαήμερο

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων στο πανελλαδικό αγωνιστικό δεκαήμερο στα τέλη του Γενάρη, που αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Στα μέσα του Γενάρη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, 
για να εξετάσει την πορεία των προετοιμασιών και να πάρει αποφάσεις για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Σταθμός σ' αυτήν την αγωνιστική πορεία θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο αρχές Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Εκθεσης AGROTICA.
Οι νέες, πανελλαδικά συντονισμένες αγροτικές κινητοποιήσεις έρχονται ως κλιμάκωση των αγωνιστικών δράσεων τις οποίες οργάνωσαν κατά τόπους Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι, σε διάφορες περιοχές της χώρας, στη βάση του ενιαίου πλαισίου αιτημάτων που έχει καθοριστεί στα μπλόκα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος τα τελευταία χρόνια, με τις επικαιροποιήσεις που χρειάζονται λόγω των εξελίξεων και των νέων αντιλαϊκών μέτρων.
Στη Θεσσαλία
Στη Θεσσαλία, με πρωτοβουλίες των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, οργανώνονται ανά νομό περιοδείες, συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε κεφαλοχώρια, ενώ γίνονται και προετοιμασίες για τον πανθεσσαλικό συντονισμότου αγώνα.
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Καρδίτσα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους 20 Αγροτικούς Συλλόγους του νομού που δραστηριοποιούνται στην Ενωτική Ομοσπονδία, όπου αποφασίστηκε από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν περιοδείες και συσκέψεις. Στις 12/1 τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών,ενώ στις 15/1 θα συγκληθεί στον Παλαμά παγκαρδιτσιώτικη σύσκεψη.
Μιλώντας στη σύσκεψη, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Βαγγέλης Μπούτας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την ενημέρωση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων σχετικά με τα παλιά και τα νέα μέτρα που παίρνει σε βάρος τους η κυβέρνηση και τα οποία τους οδηγούν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι χρειάζεται να γίνει κατανοητό από όλους πως για να έχει αποτελέσματα και προοπτική ο αγώνας πρέπει να υπάρχει μαζικό και οργανωμένο αγροτικό κίνημα που θα δρα σε συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα και το αγωνιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ειδικά αυτά που σχετίζονται με τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τη βαριά φορολογία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.
Πρόγραμμα συσκέψεων σε κεφαλοχώρια της περιοχής έχει καθορίσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, που για την ερχόμενη βδομάδα περιλαμβάνει: Δευτέρα 8/1, στις 6.30 μ.μ., στο Βασιλί Φαρσάλων. Τρίτη 9/1, στις 6.30 μ.μ., στη Νίκαια. Τετάρτη 10/1 στις 6.30 μ.μ., στον Πλατύκαμπο. Πέμπτη 11/1, στις 6.30 μ.μ., στη Μάνδρα. Παρασκευή 12/1, στις 6.30 μ.μ., στον Τύρναβο.