Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Ο αγώνας των αγροτών πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας


Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας(ΟΒΣΑ) επισημαίνοντας ότι «αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού
με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά των αγροτών, την απόφασή τους να βγουν και πάλι στο δρόμο του αγώνα, καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους». 
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ αναφέρει: 
«Οι μέχρι τώρα πολιτικές στον αγροτικό τομέα που υιοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Αυτές οι πολιτικές υλοποιούν το στόχο της ΕΕ, μέσα από την ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, μέσα από την οικονομική μεγέθυνση, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό είναι ότι σύμφωνα με τους κανόνες της ΚΑΠ της ΕΕ, το 80% των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των μεγαλοαγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων, ευνοώντας τους μεγάλους να γίνουν μεγαλύτεροι και ταυτόχρονα συρρικνώνοντας τους μικρούς, φτωχούς αγρότες.
Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ τσακιζόμαστε από τις ίδιες πολιτικές που ενισχύουν τη κερδοφορία των μονοπωλίων, εξοντώνοντας εμάς. Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά των αγροτών, την απόφασή τους να βγουν και πάλι στο δρόμο του αγώνα, καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους.
Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή, αντεργατική, αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο, γνωρίζοντας ότι μόνο ο αγώνας και η συμμετοχή όλο και περισσότερων σε αυτόν, μπορεί να λύσει τα προβλήματά μας, να ικανοποιήσει τις διαρκώς διευρυνόμενες ανάγκες μας. Καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις ενώσεις, όλους τους συναδέλφους α/α να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Αγρότες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι με όπλο το κοινό μας αγώνα, θα νικήσουμε».