Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΣΕΒΕ:Όλοι στον αγώνα - Όλοι στο δρόμο - Μπορούμε να τους σταματήσουμε - Έχουμε τη δύναμη

«Τους αυτοαπασχολούμενους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους που διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Που ένωσαν τη φωνή τους με τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους απεργούς, τη φτωχή αγροτιά διαδηλώνοντας από κοινού ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που δεν έχει σταματημό», χαιρετίζει η ΠΑΣΕΒΕ, επισημαίνοντας ότι «το νέο ν/σ με τα δεκάδες προαπαιτούμενα έχει για μια ακόμα φορά τους ίδιους κερδισμένους και χαμένους».
                                  Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι που βλέπουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων τους, γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και φούντωμα των κατασχέσεων, τσάκισμα κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα βλέπουν τη βρώμικη προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει νέες δυσκολίες στην αγωνιστική διεκδίκηση, σήμερα με το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, αύριο με αντίστοιχα μέτρα εναντίον μας. Κερδισμένοι είναι για μια ακόμα φορά οι συνήθεις ύποπτοι, ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και γενικότερα τα μονοπώλια που βλέπουν τις πάγιες διεκδικήσεις τους να υλοποιούνται βήμα το βήμα.
Να ποια είναι η πολιτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει ξεδιάντροπα “δίκαιη”. Παρά τις μεγάλες κουβέντες και την κυβερνητική θριαμβολογία η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τη ζούμε όλοι στο πετσί μας:
Το χρέος των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία με τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων να χρωστούν παραμένει στα ύψη.
Πάνω από χίλιοι είναι οι πλειστηριασμοί και οι δεσμεύσεις λογαριασμών καθημερινά με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για το Δημόσιο. Από 500 ευρώ χρέος, μπαίνουν να τα πάρουν, δεσμεύουν το σπίτι σου.
Οι μισοί αυτοαπασχολούμενοι έχουμε χρέη στον ΕΦΚΑ, στην εφορία, μπαινοβγαίνουμε σε ρυθμίσεις, κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή.
Απέναντι σε όλα αυτά που μας τσακίζουν καθημερινά υπάρχει μόνο ένας δρόμος, ο δρόμος της αντίστασης και τα αντεπίθεσης. Ο δρόμος της συσπείρωσης στα αγωνιστικά συνδικάτα και τις ομοσπονδίες, της πάλης για τα δικαιώματά μας από κοινού με όλους όσους θίγονται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης. Ο δρόμος της πάλης για να βγουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες και πραγματικές μας ανάγκες.
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε συνέχεια και μαζικοποίηση του αγώνα:
Καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την πάλη τους μέσα από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες εκείνες που μπροστά σε αυτή την κατάσταση σιωπούν, παραμένουν αδρανείς, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντίσταση
Όλοι στον αγώνα - Όλοι στο δρόμο - Μπορούμε να τους σταματήσουμε - Έχουμε τη δύναμη.
Όλοι στα συλλαλητήρια σε κάθε πόλη της Ελλάδας τη Δευτέρα 15 Γενάρη».