Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΣΕΒΕ:Ανακοίνωση για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια και την αγανάκτησή της στις οικογένειες των θυμάτων της καταστροφικής πλημμύρας στη Δυτική Αττική. Σε δελτίο Τύπου αναφέρει: 
«Υπεύθυνη για την τεράστια καταστροφή, την αδικαιολόγητη απώλεια ανθρώπινων ζωών και την καταστροφή περιουσιών δεν είναι η βροχή που έπεσε. Υπεύθυνοι είναι
όλοι όσοι κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν γιατί δεν έφτιαξαν κανένα αντιπλημμυρικό έργο στο όνομα του κόστους και άφησαν απροστάτευτες ολόκληρες περιοχές που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.
Βέβαια, τα αντιπλημμυρικά έργα και τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν προβλέπονται στους προϋπολογισμούς τους γιατί δεν είναι κερδοφόρα για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Τα μέτρα προστασίας των λαϊκών οικογενειών από πλημμύρες και σεισμούς δεν χωρούν στην ανάπτυξη που θέλουν να επιτύχουν προς όφελος του κεφαλαίου.
Εδώ και τώρα σχεδιασμός για αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα προστασίας με ευθύνη του κράτους.
Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα σωματεία μας, τις ομοσπονδίες μας, τις επιτροπές αγώνα και να διεκδικήσουμε άμεση αποκατάσταση των πληγέντων και αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές για να μην ξαναμετρήσουμε νέα θύματα.
Απαιτούμε:
  • Άμεση αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών στις υποδομές.
  • Αναστολή κάθε είδους υποχρεώσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, κ.λπ. των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών - εμπόρων - βιοτεχνών στις κατεστραμμένες περιοχές.
  • Μέτρα άμεσης ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες.
  • Μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις».