Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ:Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα

Σύσκεψη στο πλαίσιο της προετοιμασίας των πολύμορφων κινητοποιήσεων που θα ξεδιπλωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα που συνθλίβουν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης
18 Οκτώβρη η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ.
Στη διάρκεια της σύσκεψης καθορίστηκε ότι στο πλαίσιο του αγωνιστικού δεκαήμερου, τις επόμενες μέρες θα γίνουν κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο με κινητοποιήσεις σε εφορίες, υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ, εξορμήσεις σε εμπορικούς δρόμους. Αυτές οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα κορυφωθούν με ένα μεγάλο κεντρικό συλλαλητήριο των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ στην Αθήνα, μετά τη 17η Νοέμβρη.
Στη σύσκεψη κεντρικός εισηγητής ήταν ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, μέλος της Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη, που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, δεν θα ανοίξει ξανά τα πάνω από 250.000 μαγαζιά που έκλεισαν, δεν θα δώσει ξανά τη 13η και 14η σύνταξη που έκοψαν από τους συνταξιούχους, δεν θα δώσει πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν θα ξαναβάλει τα χιλιάδες φάρμακα που κόπηκαν από τις λίστες του ΕΟΠΥΥ. Δεν θα αλλάξει τους συντελεστές αναπλήρωσης που δίνουν ανταποδοτική σύνταξη 192 ευρώ, μετά από 35 χρόνια δουλειάς. Δεν θα σβήσει τα χρέη που η κρίση τους δημιούργησε.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από περισσότερα από 20 κλαδικά σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και τοπικές ενώσεις ΕΒΕ, αρκετοί από τους οποίους έλαβαν το λόγο μεταφέροντας την εμπειρία από τη μέχρι τώρα δράση των προετοιμασιών των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Στάθηκαν ιδιαίτερα στην επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι κινητοποιήσεις υπόθεση όλων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ που συνθλίβονται από παλιά και νέα μέτρα.