Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ:Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι το “εξιτήριο" του μικρού αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία από την ενεργό επαγγελματική δράση και εισιτήριο για την ανεργία διαρκείας

Ο Σύλλογος διεκδικεί: Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισε το σχετικό μέτρο με το 4ο μνημόνιο. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων για άνοιγμα τις Κυριακές.
Η σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών θέληση των πολυκαταστημάτων πρέπει να ανακληθεί.
Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση του πάγιου αιτήματος των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών αλυσίδων, της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας επιδιώκει αφ' ενός την οικονομική και φυσική εξόντωση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων και αφ' ετέρου την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων στο εμπόριο.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι το “εξιτήριο" του μικρού αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία από την ενεργό επαγγελματική δράση και εισιτήριο για την ανεργία διαρκείας.
Λέμε όχι στην καταστροφή της επαγγελματικής μας δράσης και στην ανεργία διαρκείας.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Οργώνουμε την αντίστασή μας κόντρα και στους πομπώδεις πανηγυρισμούς των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που πανηγύριζαν με την απόφαση του ΣτΕ, πριν από λίγο καιρό, που θα έλυνε το ζήτημα για πάντα».