Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ:Μην τους πιστεύεις, μη δείχνεις άλλη ανοχή.Μόνη λύση οι μαζικοί σύλλογοι και ο αγώνας

«Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη φιλολογία περί “αντιμέτρων’, να ξεστρατίσει τη συζήτηση από τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που θα νομοθετήσει (κόψιμο συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου), έρχεται η πραγματικότητα
να επιβεβαιώσει ότι μέτρα και αντίμετρα ξεζουμίζουν τα λαϊκά στρώματα.
Ένα ακόμη παράδειγμα αποτελούν οι πρόσφατοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, της περιόδου του περασμένου χειμώνα που αφορούν τα σπίτια και τα μαγαζιά μας. Υπέρογκα ποσά χρεώσεων στους λογαριασμούς του 4μήνου, με σημαντικό κομμάτι τους να είναι η εισφορά υπέρ ΥΚΩ (Νησιά, Κοινωνικό Τιμολόγιο, Πολύτεκνοι κλπ.).
Δεν φτάνει που με τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπόρεσαν να ζεσταθούν με καλοριφέρ και κατέφυγαν σε ηλεκτρικές συσκευές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για ρεύμα, τιμωρούνται τώρα και με το χαράτσι υπέρ ΥΚΩ. Ακόμη και νοικοκυριά ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο που ξεπέρασαν τις 1.600 κιλοβατώρες πληρώνουν υπέρ ΥΚΩ χαράτσι 150-180 ευρώ και μάλιστα με τη δικαιολογία ότι έτσι ενισχύονται οι περίφημες “ευπαθείς ομάδες”.
Συνάδελφε, μικρέ έμπορε, αυτοαπασχολούμενε, βιοτέχνη, αυτοκινητιστή, συνταξιούχε.
Έχουμε πια τεράστια πείρα και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα:

  • Είναι παραμύθια το ενδιαφέρον για τις “ευπαθείς ομάδες” αφού και όποιο μέτρο δήθεν στήριξης παίρνεται το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Με τα δήθεν “αντίμετρα” που θα πάρουν θέλουν να συσκοτίσουν τα μέτρα λεηλασίας του εισοδήματος που θα νομοθετήσουν άμεσα.
  • Όλα αυτά οδηγούν στην όλο και μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων μας μέσω της μείωσης του τζίρου στην αγορά.
  • Ούτε οι ανοιχτές Κυριακές, ούτε οι Λευκές Νύχτες, ούτε οι διευρυμένες εκπτώσεις αύξησαν τον τζίρο της αγοράς.
  • Τα πλεονάσματα που διαφημίζουν είναι βγαλμένα από τη φορολεηλασία του εισοδήματος επαγγελματιών, εργατών, αγροτών και τη δραστική μείωση κάθε κοινωνικής παροχής (συντάξεις, Υγεία, Ασφάλιση, Παιδεία).
  • Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται σε τίποτε δεν έχει να κάνει με εμάς, αλλά θα κατευθυνθεί στις τσέπες ελάχιστων πολυεθνικών και μεγαλεμπόρων, όπως άλλωστε το παραδέχονται (μείωση φορολογίας, επιδότηση εργατικού κόστους κλπ.).
  • Η καπιταλιστική ανάπτυξη προϋποθέτει ακόμη την καταστροφή χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων. Επιβεβαιώνεται αυτό και με την πρόσφατη “διαμαρτυρία” του ΣΕΒ προς την κυβέρνηση….γιατί παραμένουν ακόμη στην Ελλάδα οι αυτοαπασχολούμενοι στο 34% ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 16%.
Μην τους πιστεύεις, μη δείχνεις άλλη ανοχή.
Η μόνη λύση είναι μαζικοί σύλλογοι και σωματεία, εμπιστοσύνη και συμπόρευση με τις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ.
Αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά μας ενάντια σε αυτούς που μας παίρνουν το ψωμί απ’ το τραπέζι. Και αυτοί έχουν όνομα, είναι το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και η εξουσία τους».