Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:Παρουσιάστηκε η διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου (VIDEO)

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες το μεσημέρι οι υποψήφιοι της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» ενόψει των εκλογών του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Μάη, όπου παρουσίασαν τη διακήρυξή τους και
το ψηφοδέλτιό τους.
Ο Περικλής Καζαντζίδης, μέλος της παράταξης και μέλος του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «Οι αγωνίες και τα προβλήματα των μικρών εμπόρων δεν άγγιξαν και δεν απασχόλησαν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των διοικήσεων των ΕΣΕΕ-ΟΕΜΕ Θεσσαλίας, αλλά ούτε και αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας (Ε.Σ.Λ.) που ακολουθεί κατά γράμμα τις αποφάσεις τους. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα θετικό από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που είναι υποταγμένες στην υπηρεσία της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης των αγορών και της ενίσχυσης των μονοπωλίων.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, με τις δυνάμεις πoυ διαθέτει, έδωσε όλα αυτά τα χρόνια τη μάχη για την υπεράσπιση των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει και την απόσπαση λύσεων για τα οξυμένα προβλήματά μας.
Όταν οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις καλούσαν σε κινητοποίηση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ -με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του ΕΣΛ έσπευδε να αλλάξει θέση και το ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ έγινε 8 ΚΥΡΙΑΚΕΣ και βλέπουμε. Όπως και τώρα που επιδιώκει η κυβέρνηση την πλήρη απελευθέρωση, παρά τους ελιγμούς της.
Όταν οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις κινητοποιηθήκαμε για το ασφαλιστικό, η πλειοψηφία της έκανε προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ που πάλι φορτώνουν στην πλάτη μας τα βάρη από τη λεηλασία του ταμείου.
Προβάλαμε και διεκδικήσαμε ένα αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων που η υιοθέτηση τους μπορεί να ανακουφίσει και να προστατεύσει όσο είναι δυνατό τους αυτοαπασχολούμενους από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της μονοπώλησης της αγοράς.
Ο συνδυασμός “Εμπόριο - ανάπτυξη” που είναι πλειοψηφία στο Δ.Σ του ΕΣΛ , τις κρίσιμες ώρες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του "Δούρειου ίππου", που ήδη επάξια έχουν κερδίσει αυτά τα τελευταία 20 χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στη διόγκωση των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν, ότι η εκάστοτε κυβέρνηση, δήθεν, θα ανακόψει τον αντιλαϊκό κατήφορο των τελευταίων χρόνων, και ότι μέσα από διάφορα κανάλια που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και για τους “μικρούς”.
Ο δρόμος, που μας καλούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες, δοκιμάστηκε και τον πληρώσαμε ακριβά.
Η "Αγωνιστική Συνεργασία” στάθηκε απέναντί τους, πρόβαλε την αγωνιστική - διεκδικητική αντίληψη για το συνδικαλιστικό κίνημα και συμμετείχε με όλες τις δυνάμεις της στους αγώνες του αντιμονοπωλιακού κινήματος που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ .
Οι συνδικαλιστές που συμμετέχουμε στην Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων δεν παριστάνουμε τους “ανεξάρτητους”.
Δεν κοροϊδεύουμε τους συνάδελφους με το παραπλανητικό σύνθημα ότι “αφού τα προβλήματα είναι κοινά και τα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι κοινά”. Η διέξοδος που προτείνει ο καθένας για τα προβλήματα είναι διαφορετική και αυτές οι ουσιαστικές διαφορές πρέπει να αναμετρηθούν στις εκλογές.
Οι συνδικαλιστές που συμμετέχουμε στην “Αγωνιστική Συνεργασία” δεν σε χτυπάμε φιλικά στην πλάτη για να σου αποσπάσουμε μια ψήφο και να μας ξαναδείς στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα διακηρύσσουμε ότι για να “γυρίσει ο τροχός” είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των συνάδελφων στη ζωή των σωματείων, η μαζικοποίηση και ο αγωνιστικός αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός τους.
Σε καλούμε:
Nα αποδυναμώσεις την επιζήμια πολιτική που ακολούθησε η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Ε.Σ.Λ. του ψηφοδελτίου “Εμπόριο - Ανάπτυξη”. 25 Χρόνια είναι αρκετά και έχουμε καταλάβει το ρόλο που παίζουνε στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Να απαλλαγούμε από τις ηγεσίες - βαρίδια του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και των ομοσπονδιών (ΟΕΜΕΘ, ΕΣΕΕ) που μας έχουν οδηγήσει στην απραξία και στον εκφυλισμό, απαξιώνοντας τη συλλογική δράση και τους αγώνες μας, είτε με την υπονόμευσή τους, είτε με την απουσία τους.
Να ενισχύσουμε το διεκδικητικό χαρακτήρα και τη μαζική δράση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, σε συμπόρευση με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά της πόλης, υψώνοντας τη σημαία υπεράσπισης των δικών μας δικαιωμάτων και ανάκτησης των απωλειών μας.
Να απορρίψεις την τακτική του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας που διευκολύνει το πέρασμα των μέτρων της συγκυβέρνησης.
Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί προς όφελος των αγωνιστικών αντιμονοπωλιακών διεκδικήσεων, υπέρ των συμφερόντων των μικρών εμπόρων.
Ενισχύστε την “Αγωνιστική Συνεργασία” για να δυναμώσει ο αγωνιστικός, αντιμονοπωλιακός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα των επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων, για να φουντώσει η αγωνιστική φλόγα που άναψε πριν από λίγο καιρό και αποτελεί την μοναδική ελπίδα για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να στηρίξει το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Συνεργασίας”».