Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Εμπαιγμός και κοροϊδία οι δικαιολογίες της διοίκησης Μπουτάρη για τα προβλήματα στην πόλη

Εμπαιγμό και κοροϊδία χαρακτηρίζει η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης τις δικαιολογίες της διοίκησης Μπουτάρη για τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην πόλη μετά τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τις ημέρες πριν το χιονιά
οι εργαζόμενοι, γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Θεσ/νίκης, στις συζητήσεις που κάναμε μεταξύ μας στα εργοτάξια ευχόμασταν να μη χιονίσει.
Οι εργαζόμενοι όλες τις ημέρες, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν και υπάρχουν στην κυκλοφορία, βρίσκονταν από νωρίς στα εργοτάξια. Σε πολλές περιπτώσεις, έγιναν από τις υπηρεσίες και ανακλήσεις κανονικών αδειών. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, όμως, τα κατάλληλα μέσα, εργαλεία, υλικά για να πραγματοποιηθεί σωστός αποχιονισμός, ούτε σχέδιο και σωστός συντονισμός.
Κανείς δεν ζητά από το Δήμο Θεσ/νίκης να έχει τα μέσα που έχει π.χ. ο Δήμος Στοκχόλμης ή ένας ορεινός δήμος της χώρας. Κάθε δήμος, όμως, οφείλει να έχει τα μέσα και την οργάνωση για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σε τέτοιες καταστάσεις.
Σε πολλές περιπτώσεις, εργαζόμενοι κουβάλησαν σακιά αλάτι με τα δικά τους ΙΧ αυτοκίνητα. Άλλοι κουβάλησαν για μεγάλες αποστάσεις σακιά αλάτι με καροτσάκια, όπου υπήρχαν, ή και με τα χέρια τους. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να κάνουν αποχιονισμό χωρίς να διαθέτουν και τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.
Όσο απαξιώνονται συνειδητά και ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες του δήμου, ούτε τα μηχανήματα ούτε και ο σωστός συντονισμός και σχεδιασμός θα υπάρξουν, και ανάλογες καταστάσεις θα ξαναζήσει η πόλη.
Οι φθηνές δικαιολογίες που ψελλίζει η διοίκηση Μπουτάρη είναι κοροϊδία και καθαρός εμπαιγμός απέναντι στο λαό της πόλης. Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της πόλης να αγωνιστούν για δημοτικές υπηρεσίες με καθαρά δημόσιο - κοινωνικό χαρακτήρα, πλήρως εξοπλισμένες και στελεχωμένες».