Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΣΕΒΕ:Ανακοίνωση για τη μείωση των συντάξεων χηρείας

«Η κυβερνητική διοίκηση του ΟΑΕΕ δείχνει για ακόμα μια φορά το “ανθρώπινό της πρόσωπο” τρέχοντας να υλοποιήσει την απόφαση της κυβέρνησης για μείωση των συντάξεων χηρείας. Ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική που πετσοκόβει τις συντάξεις κάθε μήνα και οι συνταξιούχοι δεν ξέρουν τι ποσό θα βρουν στο
λογαριασμό τους, που έχουν κάνει τις συντάξεις επίδομα πτωχοκομείου. Είναι αδίστακτοι, ξεζουμίζουν ακόμα και τις συντάξεις χηρείας για να τα δώσουν στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες και τους δανειστές.
Στην απόφασή του ο ΟΑΕΕ λέει ότι οι συντάξεις λόγω θανάτου, ακόμη και σε περιπτώσεις μεταβίβασης από συνταξιούχους που είχαν πάρει σύνταξη με το παλιό σύστημα (πριν από τις 12/5/2016) και πέθαναν μετά την ψήφιση του νόμου (13/5/2016), θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα. Δηλαδή, ο επιζών σύζυγος θα λάβει τελικά το 50% της σύνταξης όπως θα επανυπολογιστεί με βάση το νέο ασφαλιστικό νόμο. Σύμφωνα με την απόφαση, το προσωρινό ποσό σύνταξης χηρείας ανέρχεται σε 345,60 ευρώ, εφόσον πρόκειται για πλήρη σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας το οποίο επιμερίζεται ανάλογα και με τον αριθμό των τέκνων. Σε περίπτωση μειωμένης σύνταξης επιβάλλονται και οι ανάλογες περικοπές και μέχρι του ποσού των 241,90 ευρώ.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανέχεια που μας προορίζουν
Η μείωση των συντάξεων δεν είναι ζήτημα μόνο των συνταξιούχων, αλλά κάθε αυτοαπασχολούμενου, κάθε σωματείου και ομοσπονδίας. Αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζει τις συντάξεις, την Κοινωνική Ασφάλιση, που υπερφορολογεί τους αυτοαπασχολούμενους από το πρώτο ευρώ. Με πρόσχημα την πληρωμή των κρατικών χρεών χτυπούν ανελέητα τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, με έναν και μοναδικό στόχο, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Απαιτούμε:
Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια. Άμεση καταβολή των συντάξεων με κάθε αίτηση συνταξιοδότησης.
Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες Υγείας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία».