Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ:Ανακοίνωση για τα δυο χρόνια από την πλημμύρα που έπληξε τη Δυτική Αθήνα

«Σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει. Από θέμα τύχης δεν έχουμε επανάληψη του φαινομένου. Οι δρόμοι συνεχίζουν να γίνονται ποτάμια όταν βρέχει και οι συνάδελφοί μας θέτουν σε εφαρμογή τις "οχυρώσεις" τους», επισημαίνει η Ένωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Δήμου Περιστερίου, με αφορμή τα δυο χρόνια που πέρασαν από την πλημμύρα που έπληξε όλη τη Δυτική Αθήνα και το Περιστέρι.
Η Ένωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μας μιλούν για αναπτυξιακούς νόμους, ευρωπαϊκά πακέτα, για επανεκκίνηση της οικονομίας κλπ, αλλά τα αντιπλημμυρικά έργα, όπως η αντισεισμική και η αντιπυρική προστασία δεν χωράνε στους νόμους τους και τα πακέτα τους. Η σωματική μας ακεραιότητα και οι κόποι μιας ζωής δεν μετρούν γι’ αυτούς τίποτα μπροστά στα έργα που εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμη ανταποδοτικότητα, όπως τα οδικά δίκτυα με τα διόδια κλπ.
Σε αυτά τα χρόνια παρότι οξύνθηκαν τα προβλήματα για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, καμία οικονομική ενίσχυση - αποζημίωση δεν έχει δοθεί παρά τις υποσχέσεις. Το νομοθετικό πλαίσιο (ν. 2459/97 άρθρο 36 και η υπ. Αποφ. 20725/Β.979 10/5/11) παραμένει αναλλοίωτο και απαράδεκτο. Η ζημιά δεν αποζημιώνετε, έστω και καθυστερημένα, στην αξία της αλλά στο 30%.
Ενώ εμείς καλούμαστε να περάσουμε από σαράντα κύματα για να αποζημιωθούμε, όσοι αποζημιωθούμε, την ίδια ώρα οι αγορές "απελευθερώνονται", οι "επενδυτές" καλούνται να επενδύσουν με fast track διαδικασίες, νόμοι ψηφίζονται εν μια νυκτί κλπ.
Ο προσανατολισμός τους και η έγνοια τους είναι προφανής. Αξιοποιούν ακόμα και τα φυσικά φαινόμενα για την καταστροφή μας. Δεν θα τους περάσει.
Διεκδικούμε
  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν και κατέγραψαν οι επιτροπές τις περιφέρειας.
  • Να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και για ζημιές μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ για όσους έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι είκοσι χιλιάδες ευρώ το χρόνο, να αποζημιώνονται άμεσα χωρίς άλλες διαδικασίες. Να αρκεί η αυτοψία της περιφέρειας.
  • Να προχωρήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και άλλα έργα που δίνουν δουλειά και προστατεύουν το λαϊκό νοικοκυριό».
902.gr