Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ:Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία ενάντια στη φοροληστεία και στα χρέη

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην φοροληστεία, τα χρέη και τις κατασχέσεις πραγματοποίησε το ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ Καλλιθέας στον διευθυντή της Οικονομικής Εφορίας Καλλιθέας, το πρωί της Τετάρτη 2 Νοέμβρη επιδίδοντας σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά του.
Από την πλευρά του ο διευθυντής δήλωσε αναρμόδιος
ακόμα και να προωθήσει το υπόμνημα στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, ενώ η αντιπροσωπεία των ΕΒΕ από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο του ασυμβίβαστου αγώνα και ότι θα τους βρίσκουν μπροστά τους.
Κάλεσαν τους αυτοαπασχολούμενους, να απευθύνονται στην Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας για να αντιμετωπιστούν συλλογικά τα προβλήματα, που προκύπτουν από την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
Παράλληλα κάλεσαν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 8.30 π.μ. στον ΟΑΕΕ Καλλιθέας, (οδός Μαντζαγριωτάκη και Αριστείδου) και στην παράσταση που θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. της Ένωσης ΕΒΕ όπου θα καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά του. Ταυτόχρονα δήλωσαν ότι προετοιμάζονται για την πανελλαδική κινητοποίηση στις 24 Νοέμβρη.
Στο υπόμνημα που κατάθεσαν στην διάρκεια της σημερινής παράστασης διαμαρτυρίας στην εφορία της Καλλιθέας αναφέρεται:
«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη νέα φοροληστεία
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται για τη νέα επίθεση.
Η φοροληστεία δεν έχει τελειωμό με τους νέους φόρους που έρχονται σε πετρέλαιο θέρμανσης, καύσιμα κίνησης, τηλεφωνία, καφέ, τσιγάρα, αυξήσεις στη ΔΕΗ.
Κάλπικη η θεωρία της "Δίκαιης Ανάπτυξης". Μας μιλάνε διαρκώς για το πρωτογενές πλεόνασμα και για την ανάκαμψη που ακόμα έρχεται. Τα ψέματά τους δεν έχουν τελειωμό. Την αλήθεια για το πρωτογενές πλεόνασμα την βλέπουμε στις τσέπες μας, στα άδεια ταμεία μας, στα καθημερινά λουκέτα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων, στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Τα μέτρα που έχουν ψηφισθεί επιδεινώνουν τη θέση των φτωχών ΕΒΕ που μαζί με την εργατική τάξη και την νεολαία είναι μόνιμα και σταθερά στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης. Τα κατασχετήρια σφίγγουν την θηλειά στραγγαλίζοντας οικονομικά χιλιάδες συναδέλφους, αφού κινδυνεύουν να τους κατασχέσουν ακόμα και τα εργαλεία της δουλειάς τους αν δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Ενώ νέα μέτρα θεσπίζονται και νέα κυβερνητική επίθεση ετοιμάζεται.
Στην Καλλιθέα καθημερινά φτάνουν κατασχετήρια, την ώρα που εμφανίζει την υψηλότερη αναλογία κλειστών καταστημάτων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες έξι αγορές της Αττικής, έχοντας υπερβεί το  όριο του 40%.
Απαιτούμε
  • Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημά μας από το πρώτο ευρώ. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια».
902.gr