Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ:Παρέμβαση για την επανασύνδεση ρεύματος σε επαγγελματίες και ανέργους

 Οι αγώνες φέρνουν αποτελεσματα
Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που μαζικά παραβρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, την Πέμπτη 29/9, μαζί με εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες, ανέργους, τις Λαϊκές Επιτροπές, ενάντια στις διακοπές ρεύματος που η ΔΕΗ έχει πραγματοποιήσει κατά δεκάδες στην περιοχή Ηρακλείου το τελευταίο διάστημα.
Συμμετείχαν επίσης, κατόπιν σχετικής πρότασης των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ, τα εξής πρωτοβάθμιας επαγγελματικά σωματεία: Σωματείο Επιπλοξυλουργών «Ο Ξυλουργός», Σωματείο Αρτοποιών «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ΤΑΞΙ, Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ,Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσαράς και Ένωση ΕΒΕ Δήμου Φαιστού, που εξέφρασαν μέσω κοινού υπομνήματος την απαίτησή τους να σταματήσει η πρακτική των αιφνίδιων διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ σε μικρομάγαζα και βιοτεχνίες, που  έχουν λυγίσει από την καπιταλιστική κρίση, και προσπαθούν να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Η παρέμβαση των αγωνιστικών, ταξικών δυνάμεων, είχε ως αποτέλεσμα να γίνει επανασύνδεση ρεύματος σε συναδέλφους και σε ανέργους. Όμως, ο αγώνας για τα προβλήματα των υπερχρεωμένων μικρομάγαζων, βιοτεχνιών, των λαϊκών νοικοκυριών δεν τελειώνει βέβαια εδώ, παρά και την προσπάθεια κυβέρνησης-ΔΕΗ να καθησυχάσουν το λαό με διάφορες παρατάσεις. Ο αγώνας πρέπει να συνεχίσει με όρους κινήματος, με την συμμετοχή όλων, με την πάλη για όλα τα προβλήματα που μας μαστίζουν σήμερα, στο μαγαζί, στη γειτονιά. Αποδεικνύεται και από την κινητοποίηση αυτή, ότι η λύση είναι στον οργανωμένο, μαζικό αγώνα, στη συσπείρωση στα ταξικά, αγωνιστικά σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, η αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ.
Να δυναμώσουμε τον αντιμονοπωλιακό πόλο συσπείρωσης, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς μέσα στα σωματεία υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, φτάνει πια η κατάσταση απάθειας, αδράνειας και «ωχαδερφισμού» που κυριαρχεί στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων. Να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, η επίθεση της Κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου θα κλιμακωθεί, επιπλέον 1,6 δισ. μέτρα περιέχει ο προϋπολογισμός του ’17 που κατατίθεται στη βουλή τις επόμενες μέρες. Αντιλαϊκά μέτρα που θα είναι σε βάρος του λαού, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, παίρνουν πίσω όλα όσα υποσχεθήκαν πριν 4 μήνες για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις για αντιασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, τώρα δείχνουν άλλη μια φορά πόσο υποκριτές είναι, ενώ οι «κορόνες» της ΝΔ και των κόμματων που ψήφισαν πέρυσι το τρίτο μνημόνιο δεν πρέπει να μας  ξεγελούν, αφού συμπορεύονται στην ίδια αντιλαϊκή ρότα.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, οι μικρές η μεγαλύτερες νίκες –όπως προχθές στη ΔΕΗ– μπορούν να γίνουν ορμητικό ποτάμι που θα συντρίψει τις αντιλαϊκές πολιτικές όλως όσων απεργάζονται την εξόντωση των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, του λαού συνολικά.
Με πίστη στη δύναμη μας, πυκνώνουμε τις γραμμές της ΠΑΣΕΒΕ, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, χτίζουμε τη Συμμαχία του εργαζόμενου λαού, για μια άλλη ανάπτυξη προς όφελος του ιδιου και όχι των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, για την ανατροπή της σημερινής βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 Ηράκλειο, Οκτώβριος 2016