Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Εκκωφαντική απουσία ΜΜΕ και κρατικής ΕΡΤ



Εκκωφαντική ήταν για μια ακόμα φορά, χτες, η απουσία των λεγόμενων «μεγάλων» καναλιών από τη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ και των άλλων φορέων της κοινωνικής συμμαχίας στη Θεσσαλονίκη. 
Το δίχως άλλο, επιβεβαίωσαν ότι τα αφεντικά τους, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεργολάβοι,
συνολικά η εργοδοσία, δεν θέλουν να ακούγεται η φωνή του ΠΑΜΕ, πολύ περισσότερο να συζητιέται από τους εργαζόμενους η ανάγκη οργάνωσης ενάντια στο κεφάλαιο και την πολιτική του. Σε κάθε περίπτωση, η απουσία τους από τη συνέντευξη Τύπου είναι απόδειξη ότι το «χτύπημα της διαπλοκής» και η «τάξη στο χάος» που τάχα βάζει η κυβέρνηση με τις τηλεοπτικές άδειες, ουδόλως αλλάζουν τον χαρακτήρα και τη λειτουργία της ενημέρωσης από τα αστικά ΜΜΕ. 
Στον αντίποδα, οι απόψεις των «παραγωγικών φορέων», όπως προκλητικά βαφτίζουν τις ενώσεις των εργοδοτών, βρίσκουν άπλετο χώρο αυτές τις μέρες στα κανάλια και τα ραδιόφωνα. 
Ολα τα παραπάνω καταγγέλθηκαν από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου και, ταυτόχρονα, εκφράστηκε η αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους των ΜΜΕ, που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ανεργία. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του ταξικού κινήματος προειδοποίησαν τους εργαζόμενους και στα ΜΜΕ που πήραν άδεια λειτουργίας ότι το κόστος των αδειών θα επιχειρηθεί να ριχθεί στις πλάτες τους, μέσα από περικοπές μισθών, μείωση προσωπικού, εντατικοποίηση, κ.λπ.



Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)