Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

«Κόκκινα» δάνεια από ελληνικές τράπεζες αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Τη διαχείριση «κόκκινων» δανείων από ελληνικές τράπεζες θα αναλάβει τις επόμενες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Reuters».
Θα είναι το πρώτο πακέτο από «κόκκινα» δάνεια ελληνικών τραπεζών όπως ανέφερε η Σαμπίνα Ντζιούρμαν,
διευθύντρια της ΕΤΕπ για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δήλωσε συγκεκριμένα πως «αναμένουμε να ανακοινωθούν κάποιες συναλλαγές τις επόμενες λίγες εβδομάδες».
Ανέφερε ακόμα πως έχει εκπλαγεί θετικά από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί μέχρι τώρα από ιδιώτες επενδυτές για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και ότι συζητά με υποψήφιους επενδυτές σε «κόκκινα» δάνεια για τη διαχείρισή τους.
Όπως έγινε γνωστό, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έχει επενδύσει 250 εκατ. ευρώ για την αγορά μετοχών των Τραπεζών Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς και σύμφωνα με την Σαμπίνα Ντζιούρμαν, το ύψος των επενδύσεων στην Ελλάδα το 2016 θα είναι μεγαλύτερη από τα 320 εκατ. ευρώ που δαπάνησε το 2015, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα απογοητευόμουν, εάν ήταν μικρότερη από πέρυσι η επένδυση».
Νέα παράταση για τα «κόκκινα» δάνεια πρώτης κατοικίας
Έως τις 15 Ιούνη παρατείνεται το «πάγωμα» της πώλησης «κόκκινων» δανείων πρώτης κατοικίας, μικρών επιχειρήσεων και καταναλωτικών με νέα τροπολογία της κυβέρνησης.
Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή και στο νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης και συνεργασίας της ΕΕ με το Βιετνάμ και επεκτείνει τη σχετική παράταση κατά ένα μήνα προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σχετική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου.