Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 23 Γενάρη,στο ΙΚΑ Αριστοτέλους

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό καταργεί εξ’ολοκλήρου τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης που έχει απομείνει. Νομιμοποιούν και συμπληρώνουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις δραστικές μειώσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Είναι κομμένο και ραμμένο στις υπηρεσίες του μεγάλου κεφαλαίου. Την ίδια μέρα που η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, κατέθεσε και νομοσχέδιο για να ανοίξει διάπλατα ο χορός της κερδοφορίας από τους γύπες των ασφαλιστικών εταιρειών. Δικαίωμα στην υγεία ,δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο για όποιον έχει εισόδημα.«Όποιος δεν έχει πεθαίνει». Με τη μεγάλη μείωση των κοινωνικών παροχών πολλοί συνάδελφοι θα βρεθούν απροστάτευτοι, έρμαιο κυριολεκτικά στα νύχια των ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης.
Τα χρόνια που πέρασαν, το μεγάλο κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του, λεηλάτησαν τα αποθεματικά των Ταμείων, για να εξασφαλίζουν τζάμπα χρήμα στις επιχειρήσεις τους. Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ «έκαναν φτερά», χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο ως «κίνητρα για την ανάπτυξη και την εκβιομηχάνιση». Έγιναν δηλαδή εργοστάσια, επιχειρήσεις, καράβια και τράπεζες, «αίμα» για το χρηματιστήριο. Υποχρεωτική κατάθεση των αποθεματικών στην ΤτΕ με επιτόκιο 4% ενώ ο πληθωρισμός 16-26%, χρηματιστηριακός τζόγος ,αγορά μετοχών, ανάθεση εν λευκώ η διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων στους τραπεζίτες, δομημένα ομόλογα, PSI κ.α. Η καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στην αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων. Η σημερινή κυβέρνηση αντί να αποκαταστήσει τη σφαγή των αποθεματικών των Ταμείων, άρπαξε ότι είχε απομείνει με ΠΝΠ. Έρχεται σήμερα με αυτό  το νομοσχέδιο να στείλει τον λογαριασμό των κλεμμένων σε μας και τα παιδιά μας.

Οι όποιες ελάχιστες μειώσεις προκύψουν στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές για ορισμένες κατηγορίες, τις οποίες διαφημίζει η κυβέρνηση, είναι κάλπικο νόμισμα.        Η σύνδεση της σύνταξης με τις εισφορές και κατ’ επέκταση με το εισόδημα, σε συνδυασμό με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, θα οδηγήσει σε δραματικές μειώσεις των συντάξεων και στην δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα παρά το γεγονός των χρυσοπληρωμένων εισφορών όλα αυτά τα χρόνια. Και επειδή «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», για μας έχουν εθνική σύνταξη πείνας στα 380€, δικαίωμα σύνταξης από τα 20 χρόνια και απολαβή σύνταξης στα 70 ηλικιακά χρόνια (απόφαση κομισιόν για όλα τα κράτη-μέλη σε εφαρμογή από το 2021).

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα.

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα σύγχρονη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρεις παροχές Υγείας και Πρόνοιας. Για τις γυναίκες, προστασία της μητρότητας με επίδομα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την κατεδάφιση που θα έχει βαριές συνέπειες σ’ εμάς και τις οικογένειές μας. Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση. Κανένας αμέτοχος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. 



Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε εμπόδια στον αντιλαϊκή επιδρομή.



Απαιτούμε:

  • Κοινωνική ασφάλιση  δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων.



  •  Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.



  • Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν. Άμεση αναπλήρωση, όλων των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα» και την ανακεφαλαιοποίηση.


  • Η υγεία να είναι Δημόσια και Δωρεάν, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα. 



  • Δραστική  μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.



  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους- ανεξάρτητα από χρέη στον ΟΑΕΕ.



  • Διαγραφή του ποσού  που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν  μας παρείχαν κατά τη διάρκεια  μη καταβολής  ασφαλιστικών εισφορών



  • Καμία μείωση των συντάξεων.



  • Προστασία της μητρότητας με επίδομα τοκετού .







Καλούμε σε συναγερμό όλους τους συναδέλφους,

Να προετοιμαστούμε τώρα για μαζικό αγώνα, για ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο στις 23 Γενάρη στις 11 π.μ., στο ΙΚΑ Αριστοτέλους



Η Επιτροπή Αγώνα Ταξί Θεσσαλονίκης καλεί και συμμετέχει στην απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη