Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Δημόσια νοσοκομεία:Γιαλαντζί καβγάς για τους διοικητές

Μια γιαλαντζί αντιπαράθεση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων γίνεται αυτές τις μέρες, με επίκεντρο την αλλαγή των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία. Τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί κομματικά κριτήρια, για να αντικαταστήσει «πετυχημένους» διοικητές, ενώ η κυβέρνηση, από την πλευρά της, υπερασπίζεται τις αλλαγές. 
Με ποιο κριτήριο όμως ένας διοικητής θεωρείται και από τις δύο πλευρές «επιτυχημένος» ή «αποτυχημένος»; Με το κριτήριο τού κατά πόσον επιτυχημένα προωθεί την
εκάστοτε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της Υγείας. Δηλαδή, κριτήριο της «καλής» διοίκησης των νοσοκομείων, για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, είναι το κατά πόσον αυξάνονται τα έσοδα των νοσοκομείων από πληρωμές ασθενών, δωρεές εταιρειών, «φιλανθρωπία» κ.λπ., ώστε να απαλλάσσεται ολοένα και περισσότερο το κράτος από τις δαπάνες Υγείας. 
Κριτήριο είναι, επίσης, το αν τηρούνται απαρέγκλιτα οι προϋπολογισμοί «πείνας», η μείωση των λειτουργικών δαπανών και του μισθολογικού «κόστους» των νοσοκομείων και άλλα παρόμοια. 
Εν ολίγοις, «πετυχημένοι» κι «αποτυχημένοι» διοικητές την ίδια κατεύθυνση έχουν: Να συμβάλουν στην επιχειρηματική λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου. Κι αυτούς που επέλεξε η σημερινή κυβέρνηση, τους επέλεξε επειδή πιστεύει ότι θα εφαρμόσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτική της, τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Επομένως, ο καβγάς τους μόνο για τα συμφέροντα του λαού δε γίνεται...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2015