Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΠΑΣΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους αυτοκινητιστές να μη δεχτούν τα νέα μνημόνια, τρόικας και κυβέρνησης  που φέρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, δεινά και βάσανα.Στο δημοψήφισμα της Κυριακής να γυρίσουν τη πλάτη στους φόβους και τους εκβιασμούς απ' όπου και αν προέρχονται και να απαντήσουν με το ψηφοδέλτιο που διανέμει το ΚΚΕ και είναι το μοναδικό που λέει όχι στα μνημόνια που μας οδηγούν στα λουκέτα, στη φτώχεια,  στην εξαθλίωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                   30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ - ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η πρόταση συμφωνία-μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πρόταση συμφωνία-μνημόνιο της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Το ένα περιέχει αντιλαϊκά μέτρα 8 δις ευρώ και το άλλο 9 δις ευρώ. Η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα θέλει τον λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς την τρόικα που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί σαν έγκριση της αντιλαϊκής πρότασης  της κυβέρνησης των 48+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί με παραμονή πάση θυσία στο ευρώ.
Και τα δύο οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της εξουσίας του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων.
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Και τα δύο μνημόνια περιέχουν την φοροληστεία του 26% από το πρώτο ευρώ, το φόρο επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη, μειώσεις συντάξεων-μισθών, ΦΠΑ στα είδη διατροφής 23% από 13%,ανύπαρκτο αφορολόγητο όριο, τα τέλη «αλληλεγγύης» και «επιτηδεύματος»,  διάλυση των φοροελαφρύνσεων για στοιχειώδεις δαπάνες της λαϊκής οικογένειας. 
Ισχύουν  η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους,  και το πετσόκομμα του κατώτατου μισθού στα σημερινά άθλια επίπεδα.
ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της ΕΕ, των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!


   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ