Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ:Στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής τους

Σήμερα Πέμπτη ολοκληρώνεται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και μπαίνει στην τελική ευθεία η οριστικοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας των επικείμενων εκλογών. Την ίδια ώρα, ωστόσο, όλες οι δυνάμεις τις αστικής διαχείρισης επιβεβαιώνουν στην πράξη ότι θα συνεχίσουν την επιχείρηση αποπροσανατολισμού, αξιοποιώντας μέχρι την τελευταία στιγμή κάθε είδους διαδικαστικά τερτίπια και αντιπαραθέσεις μακριά από την ουσία, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν το λαό από το πραγματικό διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, το αν δηλαδή θα δώσει τη συναίνεσή του για τη συνέχιση της σφαγής του ή αν με δυνατό το ΚΚΕ θα ανοίξει το δρόμο της ανατροπής.
Συγκεκριμένα, σήμερα στη 1 το μεσημέρι, ο Π. Λαφαζάνης αναμένεται να επιστρέψει την τρίτη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, κλείνοντας τον κύκλο αυτής της διαδικασίας, ο οποίος επιβεβαίωσε το προφανές, ότι δηλαδή, από την αρχή της,
με βάση το σημερινό συσχετισμό και τις τρέχουσες προθέσεις των κομμάτων που συμμετέχουν στη Βουλή, δεν υπήρχε δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την τωρινή σύνθεσή της.
Το αποπροσανατολιστικό γαϊτανάκι, ωστόσο, συνεχίζεται, με τα κόμματα της αστικής διαχείρισης - που κατά τ' άλλα συμπλέουν στην εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο - να εξακολουθούν να ανάγουν ως ...«κορυφαία» πολιτική αντιπαράθεση αν θα πρέπει να γίνει ή όχι σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφενός για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης και αφετέρου για το ζήτημα της σύνθεσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα πραγματοποιήσει τις εκλογές και το αν αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 20 Σεπτέμβρη ή μια βδομάδα πιο μετά.
Το αν θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να ξεκαθαριστεί σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει ήδη διαμηνύσει με επιστολή του ότι «θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 3 εδ. γ' του Συντάγματος, κατά το γράμμα και το πνεύμα τους - πρωτίστως δε με βάση το σκοπό που υπηρετούν σύμφωνα με την τελολογική τους ερμηνεία και μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα περιστάσεις - αλλά και, συμπληρωματικώς, κατά την ήδη διαμορφωμένη αντίστοιχη κοινοβουλευτική πρακτική».
Οπως και να 'χει, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, σήμερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, αναμένεται ο Πρ. Παυλόπουλος να επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, στη συνέχεια, επίσης σήμερα, να ορκίσει την υπηρεσιακή πρωθυπουργό (που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου) και το απόγευμα να κηρύξει με Προεδρικό Διάταγμα τη διάλυση της Βουλής. 
Από εκεί και πέρα, πιθανολογείται ότι αύριο Παρασκευή ενδέχεται να ορκίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για τις 20 Σεπτέμβρη.
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ