Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Λάρισα: Αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Σημαντική νίκη σημείωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις εκλογές του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, αυξάνοντας το ποσοστό στο 32,6% από 20,1% και διπλασιάζοντας τις έδρες από δύο σε τέσσερις.
Οι αντιπρόσωποι του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ επιβράβευσαν τη συνεπή αγωνιστική στάση των ταξικών δυνάμεων, αναδεικνύοντας το ψηφοδέλτιο που στήριξαν οι δυνάμεις
του ΠΑΜΕ, σε δεύτερη δύναμη.
Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναφέρουν: «Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην οργάνωση των αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, βιομηχάνων, και όλων αυτών που την υπηρετούν .
Καλούμε τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, να πάρουν μέρος μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι, υλοποιώντας την απόφαση που πήρε η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα 700 και πλέον σωματείων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο».
Τα αποτελέσματα των εκλογών 21 Οκτώβρη 2014
Απο 131 εγγεγραμμένους αντιπροσώπους ψήφισαν οι 97, βρέθηκαν 2 άκυρα - λευκά ψηφοδέλτια, και από τα 95 έγκυρα έλαβαν :
ΔΑΣ (το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ) 31 ψήφους και 4 έδρες 32,6%
- ΔΑΚΕ 35 ψήφους και 4 έδρες 36,8%
Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία (πρώην ΠΑΣΚ) 29 ψήφους και 3 έδρες.