Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις εκλογές στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Μεγάλη αύξηση σε ψήφους και ποσοστά σημείωσε η παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (δυνάμεις τουΠΑΜΕ) στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
Συγκεκριμένα, στις εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη 22 Οκτώβρη, ψήφισαν 186εκπαιδευτικοί και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» πήρε 107 ψήφους, από 78 που είχε πάρει στις αντίστοιχες περσινές εκλογές.
Αντίθετα, η παράταξη «Συνεργασία» (Παρεμβάσεις) είδε
τις ψήφους να μειώνονται σε 32 από50 το 2013, ενώ η «Πορεία Εκπαιδευτικών» έλαβε 39 ψήφους, από 31 που είχε πάρει.
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» παίρνει τέσσερις έδρες στη νέα διοίκηση. Από την «Πορεία Εκπαιδευτικών» εκλέγονται δύο σύμβουλοι, ενώ από τη «Συνεργασία» ένας.
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών
Στο μεταξύ, σε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ, με συμμετοχή αναπληρωτών και νέων μόνιμων εκπαιδευτικών, παρουσιάστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο αρθρώνεται γύρω από το αίτημα «μόνιμη σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Στη συζήτηση κατατέθηκαν, επίσης, οι διεκδικητικές προτάσεις της ΕΛΜΕ για άμεσα μέτρα ανακούφισης (κάλυψη όλων των κενών, όχι ελαστικοποίηση συμβασιούχων συναδέλφων σε τρία - τέσσερα σχολεία, λειτουργία πρόσθετης - ενισχυτικής, σίτιση, στέγαση, οδοιπορικά - εκπτώσεις σε εισιτήρια - τακτικές συγκοινωνίες κλπ). Επίσης, αποφασίστηκε η μόνιμη παρουσία και δράση των αναπληρωτών μέσα από το σωματείο για τη διεκδίκηση των αιτημάτων, με άμεση προοπτική τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.
Τέλος, αποφασίστηκε αύριο Πέμπτη 23 Οκτώβρη, στη 1.30 το μεσημέρι, να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από ΕΛΜΕ, αναπληρωτές και νέους εκπαιδευτικούς στον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο Κεφαλονιάς, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει την ίδια ώρα και στην Ιθάκη.