Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ζεστό χρήμα και μείωση φόρων συζήτησαν Σαμαράς και ΣΕΒ

Η διευκόλυνση των βιομηχάνων με «ζεστό χρήμα» προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας, ήταν από τα κεντρικά θέματα που συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.
Στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Επικράτειας, όπως επίσης και μέλη του προεδρείου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συζήτησης ήταν ακόμα η μείωση της φορολογίας και του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους, όπως επίσης και η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει κατά μία ποσοστιαία μονάδα τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές μέσα στο 2015.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας ανέφερε πως «από την πλευρά της κυβέρνησης η ανάπτυξη της βιομηχανίας είναι σημαντικός στρατηγικός στόχος ώστε να ανεβεί από το 9% του ΑΕΠ στο 14% του ΑΕΠ», ενώ ικανοποιημένος από τη συνάντηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, δηλώνοντας ότι «η οικονομία δείχνει σημάδια ανάπτυξης που δίνουν αισιοδοξία για περισσότερες επενδύσεις. Το μήνυμα από τον ιδιωτικό τομέα είναι αισιόδοξο». Η αισιοδοξία και η ικανοποίηση των βιομηχάνων δεν αφορά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που μετρούν καθημερινά νέες περικοπές. Εξάλλου, ακριβώς πάνω στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων θα πατήσει η όποια ανάπτυξη και οι όποιες επενδύσεις.
902.gr