Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Τετάρτη από τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.Εκβιασμός από την διοίκηση της εταιρείας για κλείσιμο του ναυπηγείου αν δεν πάρει νέο γύρο ζεστού χρήματος

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Στις 9 το πρωί θα συγκεντρωθούν στο σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη και μετά θα πορευτούν στο υπουργείο Άμυνας.


Την Δευτέρα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη λίμνη Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο, ενώ έχουν αποφασίσει να δίνουν καθημερινό «παρών» στην πύλη του ναυπηγείου.
Να υπενθυμίσουμε ότι με πρόσφατη επιστολή της η διοίκηση της ADM και ΤΗΥSSENKROYPP προαναγγέλλει το κλείσιμο του ναυπηγείου αν δεν λάβει νέο γύρο ζεστού χρήματος, εκβιάζοντας με όχημα τους 1.100 εργαζόμενους και το κατασκευαστικό πρόγραμμα των 4 υποβρυχίων για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού
Ήδη έχει λάβει το 75% των χρημάτων,
έχοντας σε καθεστώς ομηρίας τους εργαζόμενους με το περιβόητο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, 1 ημέρα την εβδομάδα, που έληξε στις αρχές του Οκτώβρη, και έχοντας παραδώσει μόλις 1 από τα 4 υποβρύχια και μάλιστα αυτό να «γέρνει». Το ναυπηγείο παραμένει χωρίς ρεύμα, εντελώς συρρικνωμένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εργαζόμενους και κατασκευαστικό πρόγραμμα των υποβρυχίων.
Η «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ,καλεί τους εργαζόμενους, έχοντας ως όπλο το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο που κατέθεσε στην τελευταία γενική συνέλευση, να παλέψουν για το δικαίωμα στο μεροκάματο, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, την άμεση επαναλειτουργία του ναυπηγείου με το σύνολο των δραστηριοτήτων του, με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, χωρίς την παρουσία ιδιώτη στο ναυπηγείο.
Ταυτόχρονα, η ΕΕΝΣ, αναφερόμενη στην πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων, επισημαίνει ότι «έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τόσο της κυβέρνησης, όσο και των μονοπωλιακών ομίλων που το λυμαίνονται». Υπογραμμίζει ότι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές επιδίωξαν στην τελευταία ΓΣ να αποσπάσουν από τους εργαζόμενους «λευκή επιταγή» στο ΔΣ για να συνεχίσουν ανενόχλητοι, όπως έκαναν μέχρι τώρα, να υπονομεύουν, με εκτονωτικές κινήσεις, κάθε αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων. 
Τέλος, η «Εργοστασιακή Επιτροπή» καλεί τους εργαζόμενους όχι απλά να βρίσκονται καθημερινά στην πύλη του ναυπηγείου, αλλά αυτό το αγωνιστικό ραντεβού να αποτελέσει ορμητήριο αγώνα με καθημερινές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις.
Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου προς τους υπουργούς Άμυνας και Εργασίας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ζητώντας να επαναλειτουργήσει άμεσα το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά πλήρως με όλες του τις δραστηριότητες, να μη γίνει καμία απόλυση, να μη θιχτούν περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι.