Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Κ. Χατζηδάκης: Υπόσχεται περισσότερο χρήμα στις τουριστικές επιχειρήσεις.«Από το 2014 θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης». Μόνο που αυτή η ανάκαμψη θα βασιστεί στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων


Επιπλέον ζεστό χρήμα, από τα κοινοτικά κονδύλια, υποσχέθηκε στο τουριστικό κεφάλαιο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ανέφερε ότι «ο τουρισμός θα έχει κεντρική θέση στο νέο ΕΣΠΑ».
Όπως είπε, «αυτό δε γίνεται για δημόσιες σχέσεις, αλλά γιατί τα αποτελέσματα του τουρισμού είναι εμφανή άμεσα στην οικονομία». Βέβαια, η άνοδος του τουρισμού έφερε κέρδη στους επιχειρηματίες του κλάδου, αλλά καμία βελτίωση στη ζωή
των εργαζομένων του κλάδου που υφίστανται την υπερεκμετάλλευση.
Ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε εμπλοκή των επιχειρηματικών ομίλων ακόμα και στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, λέγοντας πως «για την καλύτερη διάχυση των κοινοτικών κονδυλίων στην αγορά θα υπάρξει συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς».
Επίσης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων ότι «από το 2014 θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης». Μόνο που αυτή η ανάκαμψη θα βασιστεί στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, όπως αποδεικνύει το παράδειγμα των εργαζομένων του τουρισμού που δουλεύουν κάτω από συνθήκες που θυμίζουν σκλαβοπάζαρο.