Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΣΜΑΕΘ:Τετάρτη 30 Μάη κλείνουμε τα μαγαζιά μας, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση,Άγ. Βενιζέλου 10.00πμ


Τετάρτη 30 Μάη 10.00π.μ. στο Άγ. Βενιζέλου
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Η κυβέρνηση , με το γνωστό τροπάρι του εμπαιγμού , διαφημίζει τη «δίκαιη ανάπτυξη για όλους», «την κανονικότητα στην οικονομία», «τη μεταμνημονιακή περίοδο  από τον Αύγουστο».
Ψέματα, εμπαιγμός, αυταπάτες. Αφού δε κρύβουν ότι
  θα εφαρμόσουν όλα τα συμφωνηθέντα, κοινώς θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν όλα τα αντιλαϊκά  μέτρα, τη δημοσιονομική προσαρμογή, με ματωμένα πλεονάσματα δίχως τέλος για το λαό,  τη συνέχιση και ένταση της φοροληστρικής πολιτικής, που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, το ανελέητο κυνηγητό για χρέη από 500 € .
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Κανένας μας, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του, το μαύρο μέτωπο  Ε.Ε., κομμάτων, μονοπωλίων που βρίσκεται απέναντί μας.
Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή επιδρομή με κοινή δράση και συμμαχία των αυτοαπασχολούμενων, των  εργαζομένων , της  φτωχής αγροτιά , της νεολαίας και των γυναικών

Απαιτούμε:
·         Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας .
·         Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες.
·         Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
·         Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
·         Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις .Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
·         Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας».