Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ & ΓΟΥΝΑΡΙΚΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Συμμετέχουμε στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Άγ.Βενιζέλου,στις 10.30 το πρωί


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ & ΓΟΥΝΑΡΙΚΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ                   Απρίλιος 2019


Συμμετέχουμε και διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα  την Τετάρτη 1 Μάη στο Άγ.Βενιζέλου, στις 10:30 το πρωί , υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα μας να ζούμε από τη δουλειά μας, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, ενάντια στη φοροληστεία, ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Η 1η Μάη είναι ημέρα τιμής και μνήμης , είναι ημέρα αγώνα για να προχωρήσουμε μπροστά  για το μέλλον που μας ανήκει σε μας και τα παιδιά μας.
Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης  σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Πρώτο-Δεύτερο-Τρίτο μνημόνιο και όλα αυτά μαζί πακέτο σε ένα έως το 2060. Όλοι οι νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ(ΚΙΝΑΛ)-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  με τις οδηγίες της Ε.Ε. ( κοντά στους 1000 εφαρμοστικούς νόμους) έχουν ισχύ έως το 2060 την επονομαζόμενη μεταμνημονιακή εποχή της κανονικότητας.
Είναι αυτοί οι νόμοι που ορίζουν για εμάς φορολογία από το πρώτο ευρώ,  χαράτσια του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, πετσοκομμένες συντάξεις, κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη από 500€, τσάκισμα των κρατικών δαπανών στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η κυβέρνηση προβάλλει ως μέτρο σε αυτή την κατεύθυνση τη θέσπιση νέας ρύθμισης για τις 120 δόσεις για χρέη προς το ταμείο, με την οποία θα κουρευτεί ένα μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που συσσωρεύτηκαν την περίοδο της κρίσης.
Με το τρόπο που κάνει το κούρεμα, μέσω δηλαδή του επανυπολογισμού των χρωστούμενων ασφαλιστικών εισφορών, ν.Κατρούγκαλου, προχωρά ταυτόχρονα σε ευθεία μείωση των συντάξεων όσων ενταχθούν στη ρύθμιση αυτή, μιλάμε δηλαδή για σύνταξη χαρτζιλίκι.
Καλεί επί της ουσίας τους επαγγελματίες που βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας, να κάνουν ουσιαστικά “την ανάγκη φιλότιμο” και να αποδεχτούν μονάχοι τους την απεμπόληση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων προκειμένου να χαλαρώσει για λίγο η θηλιά στο λαιμό για όσους φυσικά καταφέρουν να περάσουν το Γολγοθά παλιών και νέων οφειλών για χρόνια. Και μάλιστα δηλώνει ευθαρσώς ότι όσοι δε δεχτούν να μπουν στη ρύθμιση, παίρνουν αριθμό προτεραιότητας στις λίστες κατασχέσεων του ΚΕΑΟ.
Ακόμα περισσότερο, αποτελεί ένα ερώτημα που σίγουρα περνάει από το μυαλό όλων: Ρύθμιση στο ασφαλιστικό ταμείο, ρύθμιση στην εφορία (με δυσμενέστερους όρους), ρύθμιση 1ης κατοικίας, ρύθμιση για τη ΔΕΗ, μέχρι που θα πάει αυτό το πράγμα και πόσο θα μπορεί κάποιος να συνεχίσει να πληρώνει ;
Όλοι καταλαβαίνουν ότι η δυνατότητα να πληρώνεις για χρόνια ολόκληρα, παλιές και νέες υποχρεώσεις για χρέη και τρέχοντα στην εφορία, τον ΕΦΚΑ, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα αφού το πραγματικό και αντικειμενικό πρόβλημα είναι η κυριαρχία των μονοπωλίων και των πολιτικών που τα στηρίζουν οξύνοντας τον ανταγωνισμό σε βάρος των μικρών.
Σε όλα αυτά τι απαντάει η κυβέρνηση; Δεν αντέχει η οικονομία. Την ίδια όμως στιγμή μοιράζει τα δισεκατομμύρια σα μαρουλόφυλλα στο μεγάλο κεφάλαιο όπως ορίζει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωση μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε  εδώ και τώρα:
·         Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ανά προστατευόμενο μέλος)
·         Την άμεση κατάργηση τόκων και προσαυξήσεων που έχουν εκτοξεύσει τα αρχικώς οφειλόμενα ποσά προς τον ΕΦΚΑ, όπως και των χρεών που αντιστοιχούν στην εισφορά υγείας.
·         Την οριστική κατάργηση της εισφοράς υγείας (6.95% του εισοδήματος) και τη διαγραφή των χρεών που προέρχονται από αυτή. Κάλυψη των αναγκών υγείας-πρόνοιας με σύγχρονες υπηρεσίες, εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό
·         Μόνη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών το φορολογητέο εισόδημα, χωρίς την προσθήκη των περσινών ασφαλιστικών εισφορών
·         Άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης με κατάργηση του πλαφόν των 20.000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές, με πραγματικά ευνοϊκές ρυθμίσεις, π.χ. στο 10% του πραγματικού εισοδήματός τους.
·         Την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους και όλες.
·         Την κατάργηση των κατασχέσεων για χρέη προσωπικής ασφάλισης
·         Tην κατάργηση κατασχέσεων στην 1η κατοικία.
·         Τη διαγραφή τόκων-προστίμων και το 30% του οφειλόμενου αρχικού χρέους προς τις τράπεζες, για εισόδημα ως 12.000 ευρώ.
·         50% διαγραφή για όσους έχουν κλείσει βιβλία. Αρκετά πληρώσαμε για να σωθούν οι τράπεζες
·         Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας!
Μαζί έχουμε περισσότερη δύναμη
Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης!

  Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση 
στο Άγ. Βενιζέλου  10:30π.μ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΕΔΩ