Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΖΟΥΡΑ»:Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες συνδικαλιστές - Η τρομοκρατία δεν θα περάσει (ΦΩΤΟ)

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες συνδικαλιστές απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» και διαμηνύει ότι η απεργία συνεχίζεται.
Σε ανακοίνωση τονίζει:

«Άκρως προκλητική η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στηρίζει και υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα σχέδια των βιομηχάνων. Πριν λίγη ώρα και κάτω από τις εντολές τις εργοδοσίας, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις συνδικαλιστών έξω από τις εγκαταστάσεις του "ΖΟΥΡΑ" στην Αμφιτρίτη Αλεξανδρούπολης και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η περιφρούρηση της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχε προκηρυχθεί για σήμερα 4 Ιουνίου 2016.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στηρίζει το βιομήχανο "ΖΟΥΡΑ" και τις εταιρείες του, "ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ", "ΑΛΚΟΤ", "ΒΙΟΚΟΤ", "ΕΛΙΖΑ", "AGROFER" κ.ά., όπου εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα χτυπιούνται με μένος τα εργασιακά δικαιώματα. Χρωστάει δεδουλευμένα, απολύει σωρηδόν όσους έχουν δικαιώματα, απέλυσε μέχρι και τον πρόεδρο του Παραρτήματος του Σωματείου στον Έβρο, έδιωξε μέχρι και έγκυο, δεν τηρεί μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, δεν δίνει ρεπό σε συναδέλφους με αποτέλεσμα να εργάζονται 6 και 7 ημέρες την εβδομάδα κ.ά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στηρίζει και το βιομήχανο "ΝΙΤΣΙΑΚΟ", συνεργάτη του προηγούμενου όπου στις εγκαταστάσεις του βασιλεύει η τρομοκρατία, η εργολαβική εργασία, όπου απολύεται όποιος τολμάει να μιλάει και διεκδικεί τα δικαιώματά του. Τώρα, σε συνεργασία με τον "ΖΟΥΡΑ", θέλει να επιβάλει σιγή ιχθύος και στις εγκαταστάσεις της Τανάγρας, στο τμήμα όπου βρίσκονται οι καλύτερα οργανωμένες δυνάμεις του σωματείου μας.
Η 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για σήμερα διεκδικούσε τα εργασιακά δικαιώματα που καταπατούνται. Αντί να δώσουν λόγο οι βιομήχανοι για όλα τα παραπάνω, αντίθετα έγιναν συλλήψεις με ευθύνη της κυβέρνησης και κάτω από τις εντολές της εργοδοσίας. Συνελήφθη ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και ο προέδρος του κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων της περιοχής που βρίσκονταν στην περιφρούρηση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σωματείου μας για συμπαράσταση και αλληλεγγύη.
Προειδοποιούμε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Παρά τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που στήθηκαν, η συμμετοχή στην απεργία για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή και στις εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης αλλά και στα Οινόφυτα και θα συνεχιστεί ως τις 12 το βράδυ.
Συνεχίζουμε την απεργία - Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Διεκδικούμε:
Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, παλιών και νέων εργαζομένων.
Εφαρμογή σε όλους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
Καταβολή των δεδουλευμένων που ξεπερνάνε τους 6 μήνες.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!»